Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 24/2
Δίνουμε ethnic χαρακτήρα στο πρώτο τραπέζι της εβδομάδας, μαγειρεύοντας λαχανικά με κάρι. Σερβίρονται καλύτερα παρέα με βρασμένο ρύζι basmati.

Τρίτη 25/2
Το ρολό κιμά είναι μια εύκολη λύση για το καθημερινό τραπέζι, με άλλα λόγια αντί να φτιάξεις πολλά μπιφτέκια κάνεις όλο το μίγμα του κιμά ρολό και ξεμπέρδεψες! Για να βάλουμε στο πιάτο των παιδιών και λαχανικά, «κρύβουμε» στο μίγμα αρακά και καρότα.

Τετάρτη 26/2
Συνδυάζουμε τα ρεβίθια με κουνουπίδι για το τραπέζι της Τετάρτης και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο μαγειρευτό.

Πέμπτη 27/2
Ένα ωραίο, χορτοφαγικό πιλάφι με αγκινάρες και ντομάτα, προτείνουμε για το τραπέζι της Πέμπτης. Φρέσκο και ιδιαίτερα γευστικό!

Παρασκευή 28/2
Η συνταγή της Παρασκευής έχει μια πλήρη πρόταση για κρέας με ένα συνοδευτικό που δύσκολα θα σκεφτόσασταν να βάλετε δίπλα, αν και του πάει πολύ. Φτιάχνουμε κρασάτες μπουκίτσες χοιρινού παρέα με πικάντικη φάβα.

Σάββατο 29/2
Τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, αποχαιρετάμε τον χειμώνα με μια εύκολη συνταγή για ομελέτα φούρνου ή αλλιώς φριτάτα με ντομάτες και ζαμπόν.

Κυριακή 1/3
Μοσχαράκι με γλυκοπατάτες και ethnic χαρακτήρα ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι.

Αλλά επειδή είναι και Κυριακή Τυρινή, από το τραπέζι μας δεν γίνεται να λείπει και ένα πιάτο με τυρί. Φτιάχνουμε σαγανάκι μετσοβόνε με μαρμελάδα σύκο και μοσχολέμονο.

Δίπλα τους, σαλάτα με σπανάκι, μήλα και καρύδια

και για επιδόρπιο, τυρένιες φλογέρες με μέλι, κανέλα και καρύδι, για να μένουμε στο πνεύμα της ημέρας.