Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 28/12
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με γαριδοπίλαφο με κουκουνάρι, που θα φτιάξουμε όμως με πλιγούρι αντί για ρύζι.

Τρίτη 29/12
Κεφτεδάκια ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Τρίτης σε μία απόλυτα χειμερινή συνταγή, με σάλτσα κάστανου, που τους πηγαίνει πολύ.

Τετάρτη 30/12
«Παντρεύουμε» τη γαλλική κρεμμυδόσουπα με τη γραβιέρα Κρήτης και το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικότατο πιάτο. Η ζεστή αυτή σούπα γίνεται ακόμη πιο χορταστική, με το φρυγανισμένο ψωμί.

Πέμπτη 31/12 – Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Αποχαιρετάμε το 2020 με ένα άκρως εορταστικό γεύμα και την ευχή ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος!

Για αρχή σερβίρουμε μπισκ γαρίδας με μπράντι και ντομάτα

και για ορεκτικό τηγανίτες πατάτας με αβγοσαλάτα και αβγοτάραχο.

Κυρίως πιάτο, χήνα με μανταρίνια

και δίπλα, σελινόριζα με σύγκλινο γκρατινέ.

Από το μενού μας δεν λείπει η σαλάτα, με ρόκα, σπανάκι, τραγανή φέτα και γλυκό βύσσινο.

Το μενού της παραμονής ολοκληρώνεται πάντα με βασιλόπιτα, που φέτος έχει γέμιση και επικάλυψη σοκολάτας.

Παρασκευή 1/1 – Πρωτοχρονιά
Ευχόμαστε καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2021! Για το πρώτο τραπέζι του νέου έτους λοιπόν, μαγειρεύουμε αρνάκι σε μία παραδοσιακή συνταγή της Κοζάνης.

και το γαρνίρουμε με ρύζι αρωματισμένο με κουρκουμά, φιστίκια και ρόδι.

Η πρωτοχρονιάτικη κρεατόπιτα το Λιτόχωρο, όπου η βασιλόπιτα ήταν παραδοσιακά αλμυρή και έκρυβε στην καρδιά της το φλουρί, κερδίζει επάξια μια θέση στο τραπέζι.

Όσο για σαλάτα, επιλέγουμε ψητά παντζάρια με ρόκα, αβοκάντο και καρύδια.

Για να ξεκινήσει γλυκά η χρονιά, στο τέλος σερβίρουμε και μία πληθωρική σαρλότ με κάστανο και καραμέλα.

Σάββατο 2/1
Μετά από τόσο πλούσια σε νοστιμιά αλλά και σε θερμίδες πιάτα, αναζητάμε κάτι πιο ελαφρύ. Έτσι, για το Σάββατο ετοιμάζουμε σπαγγέτι φαγόπυρου με σπανάκι, ανθότυρο και τρίμμα φουντουκιού.

Κυριακή 3/1
Το χοιρινό με σελινόριζα είναι από τα φαγητά που δεν λείπουν από τα μενού μας αυτές τις μέρες και το κυριακάτικο τραπέζι, είναι μια καλή ευκαιρία για να το σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με πολίτικη σαλάτα με ξινόμηλο και μαραθόριζα

και αρωματικά πιτάκια με χαλούμι, δυόσμο και ξύσμα λεμονιού.

Τα ταρτάκια με μους κάστανο είναι ένα από τα καλύτερα επιδόρπιο για κάθε χειμερινό τραπέζι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr