Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 31/12 – Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και θα αποχαιρετήσουμε το 2018 με ένα άκρως γιορτινό μενού και την ευχή το νέο έτος να μας επιφυλάσσει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις!

Ξεκινάμε με λαχταριστά γιορτινά μεζεδάκια

και γιορτινή σαλάτα με σικορέ, ψητά κάστανα και μπλε τυρί.

Η παράδοση ζητάει και λαχανοντολμάδες, αλλά λόγω ημέρας θα κάνουμε μία πιο ξεχωριστή εκδοχή τους ή αλλιώς, λάχανο γεμιστό με κιμά και γραβιέρα πικάντικη.

Για κυρίως, αρνίσιο μπούτι σερβιρισμένο με ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρι και κάστανα

και για επιδόρπιο, βασιλόπιτα φυσικά! Ένας τυχερός θα βρει το φλουρί και ένας ακόμη πιο τυχερός θα προλάβει και δεύτερο κομμάτι.

Τρίτη 1/1/2019 – Πρωτοχρονιά
Ευτυχισμένο και τυχερό το νέο έτος! Πρωτοχρονιά σήμερα και θα ετοιμάσουμε σπέσιαλ γιορτινό μενού για το οικογενειακό τραπέζι.

Θα ψήσουμε λοιπόν, μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ

και θα το σερβίρουμε με αρωματικό πιλάφι της Ανατολής με ρόδι, σαφράν και ξηρούς καρπούς.

Βάζουμε στο φούρνο και μία Πρωτοχρονιάτικη κρεατόπιτα Μετσόβου, που μέσα μπορούμε να κρύψουμε και φλουρί, αφού πρόκειται για αλμυρή βασιλόπιτα.

Θα τα συνοδεύσουμε με σαλάτα με ξινόμηλο, πορτοκάλι, αντίδια και ρόδι

Για το τέλος, λαχταριστό cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Τετάρτη 2/1
Κάνουμε διάλειμμα από τα γιορτινά τραπέζια, με μία αρωματική και γευστική σούπα παντζαριού με κατίκι, με εντυπωσιακό φούξια χρώμα.

Πέμπτη 3/1
Χειμωνιάτικη μακαρονάδα για το τραπέζι της Πέμπτης, με ζυμαρικά με καραμελωμένη κολοκύθα, καπνιστό τυρί και φουντούκια.

Παρασκευή 4/1
Ψητές πανσέτες μαριναρισμένες σε μέλι και ξίδι θα ψήσουμε σήμερα, που συνοδεύονται ιδανικά από αρωματικά καρότα και κραμελωμένα κρεμμύδια.

Σάββατο 5/1
Κεφτεδάκια κοτόπουλου επιθυμήσαμε να ετοιμάσουμε για το σημερινό τραπέζι, που θα συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες, φυσικά.

Κυριακή 6/1 – Θεοφάνεια
Η παράδοση λέει πώς τα Θεοφάνεια τρώμε ψάρι και επειδή σήμερα είναι Κυριακή, θα ετοιμάσουμε μία σπέσιαλ θαλασσινή συνταγή. Θα ψήσουμε ολόκληρα ψάρια στο φούρνο (όπως τσιπούρα ή φαγκρί), γεμιστά με αρωματικά.

Θα τα σερβίρουμε με τρίχρωμο ρύζι

και θα τα συνοδεύσουμε με σαλάτα ρόκα και μήλο με dressing τζίντζερ-καρότου.

Για επιδόρπιο, θα αξιοποιήσουμε τους κουραμπιέδες που έχουν μείνει, φτιάχνοντας trifle με κρέμα πορτοκαλιού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr