Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 31/5
Ξεκινάμε την εβδομάδα χορταστικά και μαμαδίστικα. Φτιάχνουμε κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι.
Συνταγή ουγγαρέζικη, με πρωταγωνιστή την πάπρικα και την πλούσια, κρεμώδη σάλτσα, εδώ από γιαούρτι.

Τρίτη 1/6
Θα την πούμε πίτσα, αλλά επί της ουσίας είναι μια ανοιχτή πίτα με λευκό ψωμί χωρίς κόρα για βάση της με έναν ωραίο συνδυασμό από κιμά, σπανάκι και αβγά από πάνω. Το τριμμένο κασέρι και η πάπρικα έχουν τον τελευταίο λόγο, πριν η πίτσα πάρει το δρόμο για το φούρνο.

Τετάρτη 2/6
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια. Ένα υπέροχο πιάτο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει γευστικά από το αντίστοιχο με κρέας.

Πέμπτη 3/6
Την Πέμπτη, φουρνίζουμε φασόλια χάντρες. Οι μοναδικές χάντρες ψήνονται στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, τόσο τρυφερές και νόστιμες είναι σκέτο γλύκισμα!

Παρασκευή 4/6
Καλαμαράκια γεμιστά με αρωματικά. Νόστιμα, τρυφερά και ζουμερά, με μια ωραιότατη αρωματική γέμιση, αυτά τα καλαμαράκια θα κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Σάββατο 5/6
Σπαγγέτι φαγόπυρου με σπανάκι, ανθότυρο και τρίμμα φουντουκιού.Μια μακαρονάδα χωρίς γλουτένη αλλά με πλούσια γεύση! Σπαγγέτι από φαγόπυρο, βρίσκουμε εύκολα στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Κυριακή 6/6
Η Κυριακή, είναι πάντα μια καλή αφορμή για να μαζευτεί η οικογένεια η μια παρέα καλών φίλων γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσει ένα πλήρες μενού με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.

Για το κυρίως, φτιάχνουμε χοιρινά παϊδάκια με μυρωδικά και ρούμι. Ζουμερά χοιρινά παϊδάκια που μαρινάρονται σε ρούμι, σάλτσα σόγιας και μέλι και αποκτούν ξεχωριστό γευστικό χαρακτήρα.

Ανοίγουμε το τραπέζι με μια δροσερή και γήινη σαλάτα με σπαράγγια, μπλε τυρί και ντομάτα. Πιάτο, που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από κανένα μενού.

Συνοδεύουμε το κυρίως και τη σαλάτα του, με μια τηνιακή αγκιναρόπιτα χωρίς φύλλα. Αυτή η νόστιμη πίτα με αγκινάρες είναι από τις καλύτερες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε την άνοιξη και τις αρχές καλοκαιριού.

Τέλος, για να κλείσει καλά η εβδομάδα, πρέπει να απολαύσουμε και ένα γλυκό. Φτιάχνουμε, λοιπόν, πουτίγκα με κόκκινα φρούτα. Ποιος θα το φανταζόταν ότι με ψωμί του τοστ μπορείτε τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα τέλειο επιδόρπιο. Αυτή η πουτίγκα πραγματικά δεν περνάει απαρατήρητη. Και είναι τόσο νόστιμη όσο και όμορφη στο μάτι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr