Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 6.4
Με φασόλια χάντρες, ψημένες στο φούρνο, ξεκινάμε την εβδομάδα. Ένα εύκολο φαγητό με πραγματικά πλούσια γεύση.

Τρίτη 7.4
Φιλέτα κοτόπουλου, παναρισμένα με κορν φλέικς φτιάχνουμε την Τρίτη και για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τα σερβίρουμε σαν burger, παρέα με φίνα μαγιονέζα λεμονιού.

Τετάρτη 8.4
Αν δεν είναι τώρα η στιγμή για έναν νηστίσιμο μουσακά, τότε πότε; Σε αυτή τη συνταγή τον φτιάχνουμε με μανιτάρια και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Πέμπτη 9.4
Σνίτσελ που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Πέμπτης, αντικαθιστώντας την φρυγανιά με παξιμάδι Κυθήρων. Συνοδεύονται ιδανικά από πουρέ πατάτας.

Παρασκευή 10.4
Τα ζυμαρικά με γαρίδες είναι ένας συνδυασμός που δεν χάνει ποτέ. Στη συνταγή που προτείνουμε, βάζουμε και αρκετό σκορδάκι που τους πάει πολύ, αλλά και γλυκιά πάπρικα.

Σάββατο 11.4
Ένα ζουμερό, αρνίσιο μπούτι γεμιστό θα ψήσουμε στον φούρνο για το σημερινό τραπέζι

και επειδή είναι Σάββατο του Λαζάρου, δεν παραλείπουμε να φτιάξουμε και τα παραδοσιακά λαζαράκια.

Κυριακή 12.4
Για το κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας, μιας και είναι Κυριακή των Βαΐων, η παράδοση επιτάσσει ψάρι. Φτιάχνουμε λοιπόν ροφό γιουβέτσι, που είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για ψάρι στο φούρνο.

Θα το συνοδεύσουμε με αρωματική, πράσινη σαλάτα

και ανοιξιάτικα ρολάκια με λαχανικά.

Για επιδόρπιο, φρουτοσαλάτα με γλυκό κρασί, παγωτό και σουσάμι. Όσοι νηστεύουν, μπορούν να αντικαταστήσουν το παγωτό βανίλια με μία μπάλα σορμπέ λεμόνι ή άλλο φρούτο της επιλογής τους.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr