Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 6/8
Οι μπάμπιες ταιριάζουν πολύ με τα θαλασσινά, γι αυτό και σήμερα θα τις «παντρέψουμε» στο φούρνο με χταπόδι, δημιουργώντας ένα απίθανο πιάτο.

Τρίτη 7/8
Μελιτζανοκεφτέδες με κιμά στο σημερινό μενού, που σερβίρονται ιδανικά με δροσερό ντιπ γιαουρτιού και τραγανές, τηγανητές πατάτες.

Φτιάξτε και μία τάρτα με φρέσκα βερίκοκα για τον απογευματινό καφέ σας.

Τετάρτη 8/8
Η Τετάρτη τα ζητάει τα όσπρια και έτσι σήμερα θα φτιάξουμε φακές, αλλά λίγο διαφορετικές, αλεσμένες σαν κρέμα ή πουρές και σερβιρισμένες με σπιτικά κρουτόν και φέτα.

Πέμπτη 9/8
Σήμερα έχουμε όρεξη για κάτι πολύ ξεχωριστό, γι αυτό και θα φτιάξουμε χοιρινό στην κατσαρόλα με κεράσια! Ένα απλό, χιονάτο ρύζι είναι ό,τι πρέπει ως γαρνιτούρα.

Παρασκευή 10/8
Μυδοπίλαφο ετοιμάζουμε για το σημερινό τραπέζι, με μία ποικιλία μυρωδικών που εκτός από άρωμα θα του δώσουν και τέλεια γεύση.

Θα το σερβίρουμε με αγγουροσαλάτα με τηγανητή κάππαρη και για τους άνω των 18 και με ένα ποτηράκι ούζο.

Σάββατο 11/8
Σήμερα θέλουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, που φτιάχνετε σε λιγότερο από 30 λεπτά, για αυτό και προτείνουμε λιγκουίνι με βασιλικό και λεμόνι. Απλό αλλά πολύ γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Και αν περισσέψουν ζυμαρικά, το βράδυ μπορούμε να φτιάξουμε και ομελέτα με ζυμαρικά!

Κυριακή 12/8
Αρνάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια και μυρωδικά φτιάχνουμε για το κυριακάτικο τραπέζι, που συνοδεύεται ιδανικά από πουρέ πατάτας.

Θα το συνοδεύσουμε με σαλάτα σπανάκι με ροδάκινα, μπέικον και λεμονάτη βινεγκρέτ

και ένα ιδιαίτερο ορεκτικό, όπως τηγανητό μανούρι με βύσσινα φλαμπέ.

Για το τέλος, παγωμένο γλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα κεράσι.