Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 8/3

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μπουκατίνι με σουπιές, καλαμαράκια και χωριάτικο λουκάνικο. Μια μακαρονάδα που συνδυάζει τα θαλασσινά με το χωριάτικο λουκάνικο, σε ένα «πάντρεμα» που μένει αξέχαστο!

Τρίτη 9/3
Την Τρίτη, μαγειρεύουμε λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι, ντομάτα και μέλι. Ένα φαγητό που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Σερβίρεται όμορφα με τηγανητές πατάτες ή κάποιο πουρέ.

Τετάρτη 10/3
Σήμερα τρώμε αρωματική σούπα με φρέσκο αρακά με κάρι. Ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της άνοιξης.

Πέμπτη 11/3
Για την Πέμπτη, διαλέγουμε σολομό στο γκριλ με πουρέ κόκκινης φακής. Πιάτο υγιεινό και χορταστικό, συνδυάζει άψογα τον πουρέ οσπρίου με το ψάρι.

Παρασκευή 12/3
Φτιάχνουμε την πιο χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, παντζάρι και φέτα. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα.

Σάββατο 13/3
Το Σάββατο, βάζυμε στη γάστρα μoσχαρίσια μάγουλα με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο. Η γάστρα δίνει εξαιρετικά ψητά, ζουμερά και με πλούσια γεύση, όπως αυτό το κρασάτο μοσχαράκι που μπορείτε να συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

Κυριακή 14/3

Η Κυριακή, είναι πάντα μια καλή αφορμή για να μαζευτεί η οικογένεια στο τραπέζι και να απολαύσει ένα πλήρες και γευστικότατο μενού! Αυτή την εβδομάδα, φτιάχνουμε αρνάκι σπάλα με πικάντικη κρούστα και γλυκοπατάτες σοτέ. Μια πληθωρική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι. Η κρούστα στο αρνάκι θα σας ενθουσιάσει!

Συνοδεύουμε το αρνάκι και τις γλυκοπατάτες με τζατζίκι με μαύρο σκόρδο. Μια πιο απαλή και πολύπλοκη εκδοχή του κλασικού τζατζικιού, καθώς λείπει η αψάδα από το μαύρο σκόρδο. Επιπλέον έχει μια γήινη γλύκα πετιμεζιού.

Μην ξεχνάμε και την σαλάτα! Συνδυάζουμε με ταμπουλέ ξινόχοντρου. Εδώ παντρεύουμε μια ανατολίτικη σαλάτα με μια κρητική πρώτη ύλη, η οποία ουσιαστικά είναι μια πρώιμη μορφή ζυμαρικού, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γευστικές εντάσεις προς πολλές κατευθύνσεις, ιδανικό να αντέξει μια κρητική ρακή.

Και τέλος, ένα γλυκό για να κλείσει ωραία η εβδομάδα! Tούρτα μπακλαβά με μους φιστικιού Αιγίνης. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα πραγματικά ξεχωριστό γλυκό, αυτή είναι μια συνταγή για εσάς.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr