Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 9/3
Με φακόρυζο ξεκινάμε την εβδομάδα μας, αρωματισμένο με καρδάμωμο και εμπλουτισμένο με άγρια χόρτα. Πιο θρεπτικό και υγιεινό δεν γίνεται!

Τρίτη 10/3
Ζουμερά και απολαυστικά κεφτεδάκια ζυμώνουμε για το τραπέζι της Τρίτης και τα σερβίρουμε με τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες.

Τετάρτη 11/3
Τι θα λέγατε για μία φίνα μανιταρόσουπα; Βελουτέ είναι ακόμα καλύτερη και ταιριάζει πολύ με τσιπς από παντζάρι.

Πέμπτη 12/3
Αγαπάμε τα σπιτικά ζυμαρικά και ειδικά την παραδοσιακή συνταγή για σκιουφιχτά από την Κρήτη, που σερβίρονται πασπαλισμένα με τριμμένο ανθότυρο και περιχυμένα με καυτό στακοβούτυρο. Ένα πιάτο απλό αλλά πολύ γευστικό.

Παρασκευή 13/3
Ο τηγανητός μπακαλιάρος είναι από τις πιο αγαπημένες θαλασσινές επιλογές για το καθημερινό τραπέζι και συνδυάζεται άψογα με χόρτα, όπως σταμναγκάθι.

Σάββατο 14/3
Ένα εντυπωσιακό σουφλέ με βάση την κολοκύθα, προτείνουμε για το τραπέζι του Σαββάτου, με τυρί γκοργκοντζόλα και τριμμένο καρύδι που συνδυάζονται άψογα με την κολοκύθα.

Κυριακή 15/3
Αρνάκι με δαμάσκηνα και τσάι κανέλας ετοιμάζουμε για το κυριακάτικο τραπέζι. Ένα αρωματικό πιάτο με εξωτικούς… υπαινιγμούς, που σερβίρεται με πλιγούρι ή πιλάφι.

Θα το συνοδεύσουμε με σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες και σελινόριζα

και κρέπες με σπανάκι.

Για επιδόρπιο, λαχταριστή πάστα φλόρα με ταχίνι.