Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς

Μ. Δευτέρα 26/4

Για το φαγητό της Μ. Δευτέρας, εκμεταλλευόμαστε το απόλυτο ανοιξιάτικο λαχανικό και φτιάχνουμε αγκινάρες αλά πολίτα, ένα φαγητό που αγαπούν χορτοφάγοι και μη.

Μ. Τρίτη 27/4

Σουπιές κρασάτες με πράσινες ελιές. Μπορεί οι έτοιμες καθαρισμένες σουπιές να ετοιμάζονται πιο εύκολα αλλά σε αυτή τη συνταγή χρειάζεστε και το μελάνι που εκτός από ιδιαίτερο χρώμα θα δώσει και ξεχωριστή γεύση στο πιάτο. Νόστιμη πινελιά, οι πράσινες ελιές.

Μ. Τετάρτη

Φακοσαλάτα με αρωματικό dressing ταχινιού. Τα όσπρια κάνουν πολύ νόστιμες σαλάτες. Φτιάχνουμε λοιπόν μια φακοσαλάτα που γίνεται ακόμα πιο θρεπτική εμπλουτισμένη με ένα ωραίο ντρέσινγκ με ταχίνι.

Φυσικά, ψήνουμε και τα πασχαλινά μας κουλούρια. Κουλούρια πασχαλινά με αμμωνία. Μοσχοβολιστά πασχαλινά κουλουράκια, τραγανά και νόστιμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Μ. Πέμπτη

Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα, η οποία είναι προαιρετική. Αν νηστεύετε και τα γαλακτοκομικά, μπορείτε να την παραλείψετε. Η «σάλτσα» αυτού του πιάτου θυμίζει κολοκυθοκεφτέδες, γι’ αυτό της ταιριάζουν τα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός κ.ά.) και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε ό,τι έχετε και σας αρέσει.

Μ. Παρασκευή

Χταπόδι κοκκινιστό με μελιτζάνες και πατάτες. Άλλη μια οικογενειακή συνταγή της γιαγιάς Μαρίνας από τους Φούρνους Κρανιδίου.

Μ. Σάββατο

Μαγειρίτσα κλασική. Η παραδοσιακή πασχαλινή σούπα στην κλασική εκδοχή της, με αρνίσια συκωταριά, φρέσκα μυρωδικά και αβγολέμονο, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!

Κυριακή του Πάσχα

Σε περίπτωση που δεν βάλουμε αρνάκι ή κατσικάκι στη σούβλα, μπορούμε να μαγειρέψουμε αρνίσιο μπούτι με ανοιξιάτικες πατάτες, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους στο οικογενειακό τραπέζι.


Τα γαρδουμπάκια έχουν την τιμητική τους στο πασχαλινό τραπέζι. Μπορεί να απαιτούν κόπο για την προετοιμασία τους, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Συνοδεύουμε με μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα με αυγά και πέστο μυρωδικών. Σε περίπτωση που δεν ξέραμε και τι να κάνουμε τα πασχαλινά αυγά, αυτή είναι μια έξυπνη και νόστιμη λύση να τα αξιοποιήσουμε.

Από το πασχαλινό τραπέζι δεν μπορεί να λείπει και μια πίτα. Φτιάχνουμε χορτόπιτα με μπομπότα. Μια πεντανόστιμη πίτα με αρωματικά χόρτα, που θα αγαπήσουν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Και κλείνουμε το τραπέζι με ένα αέρινο και πρωτότυπο, ανοιξιάτικο γλυκό. Τούρτα εκμέκ τριαντάφυλλο. Εκμέκ στα τούρκικα θα πει «ψωμί». Τι πιο κοντινό από το δικό μας τσουρέκι… Για αυτήν την τούρτα το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να σιροπιάσουμε το τσουρέκι και να κάνουμε την κρέμα τριανταφυλλένια!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr