Κάθε Σάββατο η Ιωάννα Σταμούλου μάς δίνει ιδέες για να φτιάξουμε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, που έρχεται, με τους καλύτερους και πιο υγιεινούς συνδυασμούς.

Κυριακή 29-11
Φτιάχνουμε χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια. Μαζί στο φούρνο βάζουμε και ολόκληρες πατάτες με τη φλούδα τους πολύ καλά πλυμένες και τυλιγμένες μία μία σε αλουμινόχαρτο. Θα γίνουν λουκούμι, σας το υπογράφω! Θα τις σερβίρετε ζεστές με βούτυρο και χοντρό αλάτι.
Όσο για το ωραίο γλυκό της Κυριακής, που έλεγε κι ο Καββαδίας, προτείνω κάτι εύκολο και δροσερό: Γιαουρτογλυκό στο ποτήρι με κράμπλ καρύδας.

Δευτέρα 30-11
Ξεκινάμε με ζυμαρικά την εβδομάδα μας: Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και ντοματίνια να το δροσίσουμε λιγάκι. Αποβραδίς βάλε στο μούσκιο και τους γίγαντες, γιατί έχεις πλακί αύριο…

Τρίτη 1-12
Γίγαντες πλακί σήμερα. Μην ξεχάσετε να βάλετε μαζί τους στο τραπέζι ψωμί, ελιές, πιπερίτσες τουρσί και φέτα. Τι λέτε, να βάλουμε στο φούρνο και μήλα για γλυκό; Συνταγή Χρονόπουλος, δηλαδή εγγύηση.

Τετάρτη 2-12
Σήμερα αγοράζουμε φρέσκα χόρτα και μυρωδικά και ψήνουμε πίτα να μοσχομυρίσει το σπίτι όλο. Εύκολη χορτόπιτα με συνταγή βγαλμένη από τη σοφία των γιαγιάδων μας, που δεν είχαν πάντα χρόνο ν’ ανοίγουν φύλλο. Συνταγή από την Αντωνία Καττή.

Πέμπτη 3-12
Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο σήμερα από την Ελένη Ψυχούλη. Το πώς του πάει λίγο πρόβειο γιαούρτι για συντροφιά, δεν λέγεται! Αν φτιάξετε και τη σαλάτα με κολοκύθα του Ανδρέα Λαγού, θα γίνει η Πέμπτη Κυριακή!

Παρασκευή 4-12
Ψαράκι μαγειρεμένο με μεσογειακά αρώματα φτιάχνουμε σήμερα. Συνταγή της Γεωργίας Κοφινά. Φτιάξτε και μια τηγανιά πατάτες να το συνοδεύσετε.

Σάββατο 5-12
Ένα ριζότο με μανιτάρια και πιπερίτσα τσίλι σήμερα, νόστιμο και ζουμερό με συνταγή της Ντίνας Νικολάου.