Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 1/3
Ξεκινάμε την εβδομάδα με πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα. Αυτή η μακαρονάδα ετοιμάζεται στο πι και φι και θα σας κερδίσει με την πλούσια γεύση της.

Τρίτη 2/3
Την Τρίτη, φτιάχνουμε ένα γλυκόξινο μοσχάρι με λαχανικά και ρύζι. Φτιάχνεται σε μισή ώρα και μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Τετάρτη 3/3

Οι μοναδικές λαδερές μπάμιες με τη χαρακτηριστική γλύκα τους μπαίνουν στον φούρνο και μαγειρεύονται με παλαιωμένο βαλσαμικό και φέτα! Έτσι το μόνο που απομένει είναι να τις σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί!

Πέμπτη 4/3

Τσικνοπέμπτη σήμερα και διαλέγουμε ωραιότατα μερακλίδικα μπριζολάκια. Νόστιμα, ζουμερά, η τέλεια επιλογή για τσίκνισμα στο σπίτι.

Παρασκευή 5/3
Για το τραπέζι της Παρασκευής, ετοιμάζουμε κροκέτες κινόα με πικάντικη σάλτσα τυριού.Η γνωστή υπερ-τροφή μπορεί να γίνει ένα υπέροχο κεφτεδάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κεφτεδάκια κιμά.

Σάββατο 6/3

Ζουμερά παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου cordon bleu με λαχταριστή γέμιση από μελιτζάνα και λιωμένο τυρί. Ένα πιάτο που αγαπά ολόκληρη η οικογένεια.

Κυριακή 7/3
Την Κυριακή, λόγω της ημέρας που επιβάλλει ένα πλούσιο οικογενειακό τραπέζι, φτιάχνουμε κρασάτες μπουκίτσες χοιρινού με φάβα πικάντικη και πράσο σοτέ.Ένα πιάτο με πληθωρική γεύση που ταιριάζει άψογα στη θαλπωρή και τις οικογενειακές μαζώξεις του κυριακάτικου τραπεζιού.


Αν και το χοιρινό έχει ήδη τη φάβα και τα πράσα για συνοδευτικά του, μπορούμε να φτιάξουμε μια αρωματική τυρόπιτα σφολιάτας με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο για πρώτο πιάτο.

Φυσικά, δεν πρέπει να λείπει απ’ το τραπέζι μια δροσέρή πράσινη σαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα μπλε τυριού που θα αναδείξει τις γεύσεις του χοιρινού.

Δεν θα μπορούσαμε τα μην έχουμε κι ένα γλυκό για το τέλος. Πανακότα μαστίχα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Δροσερό κι ελαφρύ, που θα το φτιάξουμε στα γρήγορα και θα καταναλωθεί ακόμα πιο γρήγορα.