Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 1.6
Με όσπρια ξεκινάμε την εβδομάδα μας. Βράζουμε ρεβίθια και τα σερβίρουμε με ντομάτα, αρακά και καρότο.

Τρίτη 2.6
Το κοτόπουλο γίνεται τρικολόρε με το κίτρινο του κουρκουμά, το πράσινο από τα φασολάκια και το κόκκινο της ντομάτας δημιουργώντας ένα πιάτο έξτρα γευστικό, που ταιριάζει πολύ στο καθημερινό τραπέζι.

Τετάρτη 3.6
Υπάρχει πιο καλοκαιρινό φαγητό από τα γεμιστά; Για το τραπέζι της Τετάρτης τα φτιάχνουμε χωρίς κιμά, με μυρωδικά και πελτέ.

Πέμπτη 4.6
Γλυκόξινο χοιρινό με σταφίδες προτείνουμε για την Πέμπτη, ένα πιάτο που αν και είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία, εντυπωσιάζει πάντα σε κάθε τραπέζι.

Παρασκευή 5.6
Χειροποίητα ζυμαρικά μαντί με σάλτσα γιαουρτιού και ντομάτας. Λίγο μπελαλίδικα στην προετοιμασία τους, αλλά αξίζουν τον κόπο.

Σάββατο 6.6
Ομελέτα αλά ισπανικά ή αλλιώς τορτίγια με πατάτες, τυρί και πιπεριά ετοιμάζουμε σήμερα. Ένα πιάτο νόστιμο και χορταστικό που φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά. Ιδανική συνοδός του, μια χωριάτικη σαλάτα.

Κυριακή 7.6
Ψάρι προτείνουμε για το πρώτο κυριακάτικο τραπέζι του φετινού καλοκαιριού και συγκεκριμένα, φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά.

Θα το συνοδεύσουμε με σαλάτα σπανάκι με ροδάκινα, τραγανό μπέικον, αμύγδαλα και λεμονάτη βινεγκρέτ

και δίπλα ένα ιδιαίτερο χούμους με ψητές πιπεριές, καρύδια και ψημένες αραβικές πίτες.

Για επιδόρπιο, τούρτα µε µπισκοτένια βάση, γιαουρτοζελέ και ψητά βερίκοκα.