Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 1/7
Υποδεχόμαστε τον Ιούλιο με μία νόστιμη συνταγή με μαυρομάτικα φασολάκια σε 2 εκδοχές, που μεταμορφώνει το κλασικό αυτό όσπριο σε ιδιαίτερο πιάτο.

Τρίτη 2/7
Τα κεφτεδάκια στην «παλατιανή» εκδοχή τους τυλίγονται σε τραγανό φύλλο κρούστας, αλλά κάνουν και πολύ καλή παρέα με ένα δροσερό τζατζίκι από ραπανάκια.

Τετάρτη 3/7
Οι μπάμιες βρίσκονται τώρα στην εποχή τους και εμείς σήμερα θα τις κάνουμε τηγανητές με ντομάτα. Συνοδεύονται πολύ ωραία από πιλάφι ή πατάτες.

Πέμπτη 4/7
Κοτόπουλο θα μαγειρέψουμε σήμερα, σε μία συνταγή με ντομάτα και βασιλικό, που μοσχοβολάει Μεσόγειο! Ταιριάζει πολύ με πουρέ πατάτας ή απλά μία δροσερή σαλάτα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους το καλοκαίρι.

Παρασκευή 5/7
Τορτίγια, την ισπανική ομελέτα δηλαδή, προτείνουμε για το τραπέζι της Παρασκευής, εμπλουτισμένη με τα λαχανικά που θα βάζαμε σε ένα μπριάμ. Εύκολη και χορταστική!

Σάββατο 6/7
Πιλάφι με καλαμαράκια, ντομάτα και ούζο έχει το μενού μας σήμερα. Ένα φαγητό με πλούσια γεύση και άρωμα.

Κυριακή 7/7
Για το κυριακάτικο τραπέζι θα ανάψουμε την ψησταριά, για να ψήσουμε ζουμερές χοιρινές μπριζόλες, μαριναρισμένες σε ακτινίδιο, που θα σερβίρουμε με λαχανικά.

Θα τις συνοδεύσουμε με τυρί τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα και ψημένο στο γκριλ

και σαλάτα με ντοματίνια, ανθότυρο και καππαρόφυλλα.

Για το τέλος ένα δροσερό παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς είναι ό,τι πρέπει.