Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 10/2
Με μία ζεστή και απολαυστική σούπα με γλυκοπατάτες και μπαχαρικά, που με το άρωμα της μας ταξιδεύει νοερά στο Μαρόκο, ξεκινάμε την εβδομάδα.

Τρίτη 11/2
Στο τραπέζι της Τρίτης σερβίρουμε κεφτεδάκια αφράτα με μελωμένες πατάτες γιαχνί. Σερβίρονται ιδανικά με φέτα και ζυμωτό ψωμί.

Τετάρτη 12/2
Ρεβιθάδα φούρνου με σπανάκι και ταραμά ετοιμάζουμε για την Τετάρτη, ένα πιάτο που μπορεί να σας παραξενέψει με τα υλικά του αλλά πιστέψτε μας το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.

Πέμπτη 13/2
Για χορταστική μακαρονάδα στο πι και φι το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πακέτο σπαγγέτι και 2 κονσέρβες τόνο. Εμείς σήμερα θα προσθέσουμε και μερικά ακόμη υλικά και θα έχουμε μια εξίσου εύκολη αλλά ταυτόχρονα νοστιμότατη μακαρονάδα.

Παρασκευή 14/2
Η γιορτή των ερωτευμένων φέτος πέφτει Παρασκευή, οπότε όποιος θέλει μπορεί να απολαύσει ένα ρομαντικό τριήμερο. Για το μενού εκείνης της μέρας ωστόσο η δική μας πρόταση είναι να «ταξιδέψετε» το ταίρι σας στις κουζίνες του κόσμου:

Γαλλικό σουφλέ τυριού για αρχή.

Μοσχαρίσια φιλετάκια αλά βαλεντσιάνα, μαγειρεμένα σε πλούσια σάλτσα πορτοκαλιού, για κυρίως

και μια κλασική, ιταλική τιραμισού για το τέλος.

Σάββατο 15/2
Λαβράκι σε πακέτο από αμπελόφυλλα προτείνουμε για το Σάββατο, ένα πρωτότυπο και γευστικό πιάτο, που ακούγεται πολύπλοκο, είναι όμως πανεύκολο στην παρασκευή του.

Κυριακή 16/2
Για το κυριακάτικο τραπέζι βάζουμε στο φούρνο κοτόπουλο με ρύζι, μια παραδοσιακή συνταγή που αγαπάει όλη η οικογένεια.

Θα το συνοδεύσουμε με μία βραστή σαλάτα με ρίζες της γης

και κρεμμυδόπιτα με κρατσανιστό φύλλο.

Για επιδόρπιο, κορμός με λευκή σοκολάτα, κράνμπερις και αμύγδαλα.