Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 10/8
Χορτοφαγικά σουτζουκάκια με φάβα ετοιμάζουμε για το πρώτο τραπέζι της εβδομάδας.

Τρίτη 11/8
Γαύρο με ρύζι στην κατσαρόλα φτιάχνουμε σήμερα ή αλλιώς χαψία πλακί , όπως λέει τη συνταγή η ποντιακή παράδοση που την μαγειρεύει περίπου με τον ίδιο τρόπο.

Τετάρτη 12/8
Για όσους νηστεύουν αυτές τις μέρες αλλά και για όσους αποφεύγουν γενικά το κρέας, προτείνουμε τον πιο νόστιμο και νηστίσιμο μουσακά, με μελιτζάνες και μανιτάρια.

Πέμπτη 13/8
Η ομελέτα δεν ψήνεται μόνο στο τηγάνι αλλά και στο φούρνο και γίνεται ακόμη πιο πλούσια και χορταστική με την προσθήκη λαχανικών, όπως πατάτες και κολοκυθάκια.

Παρασκευή 14/8
Μακαρονάδα στο πι και φι ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Παρασκευής, με βίδες με μαραθόριζα, ούζο και καπνιστή πέστροφα. Υπέροχος συνδυασμός!

Σάββατο 15/8
Γιορτινή ημέρα σήμερα και γι αυτό προτείνουμε ένα πιο πληθωρικό πιάτο, όπως το παπά γιαχνί με μοσχαράκι, μία συνταγή που λέγεται ότι προήλθε από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Συνοδεύεται άψογα με πουρέ πατάτας.

Κυριακή 16/8
Για το κυριακάτικο τραπέζι ψήνουμε στη γάστρα αρνάκι με πατάτες

και το συνοδεύουμε με σαλάτα με σταφύλια, σαλάμι Λευκάδας και φέτα

και ένα δροσερό, αλμυρό cheesecake «χωριάτικη σαλάτα».

Για επιδόρπιο, ζελέ caipirinha με σοταρισμένα βερίκοκα.