Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 10/9
Ένα εύκολο τουρλού θα φτιάξουμε για το πρώτο τραπέζι της εβδομάδας, με ποικιλία λαχανικών. Ταιριάζει πολύ με φέτα και προσφέρεται για βούτες με φρέσκο ψωμί!

Τρίτη 11/9
Ιδιαίτερο, light και πλήρες γεύμα ετοιμάζουμε σήμερα ή αλλιώς μπουτάκια κοτόπουλου που συνοδεύονται από σαλάτα granola με κινόα και σταφύλι.

Τετάρτη 12/9
Οι φακές, όπως και όλα τα όσπρια, μπορεί να ταιριάζουν πολύ με θαλασσινά, αλλά και τα αλλαντικά τους πάνε πολύ. Γι αυτό και σήμερα θα δοκιμάσουμε φακές μαγειρεμένες με κόκκινο κρασί και σερβιρισμένες με φέτες λούτζας.

Δίπλα τους χορταστική σαλάτα με βλίτα, αμπελοφάσουλα και πατάτες.

Πέμπτη 13/9
Μία ethnic συνταγή θα βάλουμε στο σημερινό τραπέζι, ετοιμάζοντας χοιρινό με καρδιές φοίνικα και σάλτσα δαμάσκηνου. Για όσους δεν τις έχουν δοκιμάσει ξανά, οι καρδιές φοίνικα πωλούνται σε καταστήματα με τροπικά λαχανικά, μοιάζουν στην όψη λίγο με λευκά σπαράγγια και «κλέβουν καρδιές» στις συνταγές που προστίθενται.

Παρασκευή 14/9
Light και νηστίσιμο το σημερινό τραπέζι, όπως επιβάλει η ημέρα, με μακαρονάδα από ζυμαρικά ολικής άλεσης με ντοματίνια, βαλσαμικό και βασιλικό.

Σάββατο 15/9
Τι θα λέγατε για μία νησιώτικη συνταγή, που θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν να είμαστε ακόμη διακοπές; Θα φτιάξουμε μπουρδέτο από τους Παξούς, ένα παραδοσιακό πικάντικο πιάτο με ψάρι, που αγαπούν πολύ στα νησιά του Ιονίου.

Παρέα με μία πατατοσαλάτα με κάππαρη και ελιές, έχουμε ένα πλήρες γεύμα.

Κυριακή 16/9
Κυριακή σήμερα και λέμε να ανάψουμε κάρβουνα, για να ψήσουμε ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι, αλλά και πατάτες, που συνοδεύονται εξαιρετικά από σπιτική κέτσαπ.

Δίπλα τους σερβίρουμε τάρτα με κολοκυθάκια

και μία φίνα σαλάτα με ψητές μελιτζάνες, ντομάτα και θυμάρι.

Για επιδόρπιο, χαλβάς με μούστο, βασιλικό και καραμελωμένα σταφύλια.