Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 12/11
Με λαχαντολμάδες θα ξεκινήσουμε την νέα εβδομάδα, ένα από τα καλύτερα πιάτα του φθινοπώρου, στην πιο light εκδοχή τους χωρίς κιμά.

Τρίτη 13/11
Λαζάνια με κιμά θα ψήσουμε σήμερα στον φούρνο

και θα τα συνοδεύσουμε με μαρουλοσαλάτα με αβοκάντο.

Τετάρτη 14/11
Θρεπτικό φακόρυζο, σε πικάντικη εκδοχή και με φίνα σάλτσα από ταχίνι προτείνουμε για το τραπέζι της Τετάρτης,

παρέα με ξεχωριστούς παντζαροτηγανίτες!

Πέμπτη 15/11
Μπριζόλες χοιρινές θα ψήσουμε σήμερα και μη σας νοιάζει που δεν μπορούμε να ανάψουμε σχάρα έξω, γίνονται το ίδιο καλές και σε ηλεκτρική ψησταριά, στο φούρνο ή στο σχαροτήγανο. Όσο για συνοδευτικό, τηγανητές πατάτες φυσικά.

Παρασκευή 16/11
Πληθωρικό θαλασσινό πιάτο έχει το τραπέζι της Παρασκευής, με φιλέτα ψαριού μαγειρεμένα με σάλτσα ντομάτας, κάππαρη και ελιές Καλαμών.

Σάββατο 17/11
Τι θα λέγατε να το ρίξουμε λίγο έξω σήμερα, ετοιμάζοντας σπιτικά burgers; Για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία δεν θα πλάσουμε μπιφτέκια, αλλά θα προτιμήσουμε παναρισμένο μανούρι που παρέα με το πέστο πιπεριάς μας δίνουν ένα απίστευτα λαχταριστό burger. Δεν παραλείπουμε βέβαια και τα απίθανα τσιπς παντζαριού.

Κυριακή 18/11
Δίνουμε μία ethnic πινελιά στο κυριακάτικο τραπέζι με αρνάκι korma, σαν ινδική εκδοχή του γιαχνί, που συνοδεύεται ιδανικά από ρύζι basmati.

Για ορεκτικό επιλέγουμε ένα πληθωρικό μεζέ από μανιτάρια και καβουρμά

και δίπλα, σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σύκο και καρύδια.

Μία αρωματική πορτοκαλόπιτα είναι ό,τι πρέπει για επιδόρπιο.