Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 12/8
Με φάβα θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας, «παντρεμένη» με ψητά καλαμαράκια. Άλλωστε ο συνδυασμός όσπρια – θαλασσινά είναι πάντα από τους πιο επιτυχημένους!

Τρίτη 13/8
Το μενού της Τρίτης έχει μία διαφορετική πρόταση που μπορεί να μπει στο καλαθάκι της παραλίας, για τους τυχερούς που κάνουν διακοπές, αλλά και στο τάπερ για το γραφείο για όσους επέστρεψαν ή δεν έχουν φύγει ακόμη. Θα φτιάξουμε κεφτεδάκια και σαλάτα, που σερβίρονται σε κυπριακές πίτες, σαν σάντουιτς.

Τετάρτη 14/8
Ο μουσακάς είναι από τα φαγητά που δεν λείπουν από τα καλοκαιρινά μας τραπέζια. Στο σημερινό μενού θα τον κάνουμε ελαφρώς διαφορετικό, με ποικιλία λαχανικών και ελαφριά επικάλυψη τυριών.

Πέμπτη 15/8
Γιορτινή ημέρα η σημερινή και ζητάει ανάλογο πιάτο. Θα φτιάξουμε πακέτο με ζυγούρι, πιπεριές και τυρί ή αλλιώς χαρτόδεμα.

Και για όσους γιορτάζουν, τούρτα με αρωματική κρέμα γιαουρτιού, σιροπιαστά δαμάσκηνα και τριμμένη σοκολάτα.

Παρασκευή 16/8
Κάτι πιο απλό και ελαφρύ προτείνουμε για το τραπέζι της Παρασκευής. Θα ετοιμάσουμε πέννες με κολοκυθάκια, βασιλικό και παρμεζάνα.

Σάββατο 17/8
Ζουμερό φιλέτο σολομού, γλασαρισμένο και σερβιρισμένο με σάλτσα από κρεμώδες τυρί έχει το μενού του Σαββάτου. Για γαρνιτούρα ταιριάζει πολύ ρύζι basmati.

Κυριακή 18/8
Χοιρινό τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα έχετε δοκιμάσει; Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Θα το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου με μπίρα, κεφαλοτύρι και θυμάρι

και καλοκαιρινή πράσινη σαλάτα με ροδάκινα, μπέικον και λεμονάτη βινεγκρέτ.

Για επιδόρπιο, επιλέγουμε μία πληθωρική μπόμπα από σεμιφρέντο με μπισκότα κανέλας και μέλι.