Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 12/4
Ξεκινάμε την εβδομάδα με αυτή τη μακαρονάδα με σάλτσα ιμάμ μπαϊλντί που θα κερδίσει επάξια περίοπτη θέση στο τραπέζι σας. Αν επιλέξουμε να μην προσθέσουμε και φέτα, έχουμε ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο πιάτο.

Τρίτη 13/4
Το χταπόδι κάνει πολύ καλή παρέα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και αυτή η συνταγή το αποδεικνύει περίτρανα! Συνδυάζεται άψογα με ρύζι ή φάβα.

Τετάρτη 14/4
Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς και πετιμέζι.
“Μεταμορφώνουμε” τα κλασικά ρεβίθια σε ένα ξεχωριστό πιάτο που παίζει με γλυκο-πικάντικες γεύσεις και είναι και πολύ χορταστικό.

Πέμπτη 15/4
Χορτοφαγικό κάρι με ποικιλία ανοιξιάτικων λαχανικών που θα συνοδεύσετε ιδανικά με αρωματικό ρύζι basmati.

Παρασκευή 16/4
Ροβίτσα με κουρκουμά και τζίντζερ. Αυτό το πράσινο μικροσκοπικό φασόλι, αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας αφού πρόκειται για το πιο θρεπτικό όσπριο!

Σάββατο 17/4
Μαγειρεύουμε πατατοπρασόπιτα. Μια νόστιμη πίτα, ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής. Τόσο χορταστική που κάνει μιαχαρά και για κυρίως.

Κυριακή 18/4
Μιας που είναι Κυρικακή, είναι ευκαιρία να φτιάξουμε ένα πλήρες γεύμα. Το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής είναι πάντα μια καλή αφορμή να μαζευτεί η οικογένειαγύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσει ένα νόστιμο γεύμα.
Καλαμαράκια με πέστο βασιλικού. Είναι ένα πολύ πιάτο κατάλληλο για ορεκτικό. Αν το ανακατέψετε όμως με φρεσκοβρασμένο και στραγγισμένο σπαγγέτι είναι κι ένα θεϊκό κυρίως πιάτο, απολαυστικό έτσι κι αλλιώς!

Μπορείτε επίσης να το συνοδέψετε με ψητές πατάτες ή δροσερή πατατοσαλάτα.

Μπορείτε να ζυμώσετε και το δικό σας ψωμί. Πάντα το χειροποίητο ψωμί δίνει κάτι παραπάνω σε κάθε τραπέζι. Ιδανική επιλογή αυτο το ψωμί με μπίρα και ξηρούς καρπούς.

Τέλος, για να κλείσει ωραία και γλυκά η εβδομάδα φτιάχνουμε και ένα εξαιρετικό και νηστίσιμο γλυκό. Καρυδωτό με σιρόπι αγαύης. Τόσο πλούσιο που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι δεν έχει καθόλου λάδι.