Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 13/7
Η εβδομάδα ξεκινάει με τον καλύτερο συνδυασμό -όσπρια με ψάρι. Ψήνουμε στο φούρνο μπακαλιάρο με ρεβίθια.

Τρίτη 14/7
Αφράτα κεφτεδάκια που συνοδεύονται ιδανικά από σάλτσα κοπανιστής, τηγανητές πατάτες και ένα ποτηράκι από ξεχωριστό τσίπουρο με σαφράν, προτείνουμε για το τραπέζι της Τρίτης.

Τετάρτη 15/7
Η σοφεγάδα ή σοφαγάδα Κρήτης μαγειρεύεται με ό,τι βγάζει ο λαχανόκηπος το καλοκαίρι και είναι ένα εξαιρετικό λαδερό για το καθημερινό τραπέζι.

Πέμπτη 16/7
Μοσχαράκι κοκκινιστό και πλιγούρι με ελιές έχει το σημερινό μενού. Οι ελιές ταιριάζουν πολύ με το μοσχαράκι, ενώ το πλιγούρι είναι ένα πολύ γευστικό και χορταστικό συνοδευτικό, που δένει αρμονικά με το κοκκινιστό.

Παρασκευή 17/7
Ο καγιανάς είναι η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αβγά και ντομάτες. Εμείς προσθέσαμε και πιπεριές και τυριά, για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση.

Σάββατο 18/7
Ένα απίστευτα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών, με τη γλύκα του Vinsanto να δίνει στο χταπόδι μια απαράμιλλη νοστιμιά, ετοιμάζουμε για το Σάββατο.

Κυριακή 19/7
Κόκορα ψήνουμε για το κυριακάτικο τραπέζι, αρωματισμένο με μαστίχα Χίου και καρδάμωμο, που τον κάνουν ακόμη πιο γευστικό.

Θα τον γαρνίρουμε με πιλάφι με σταφίδες και αμύγδαλα

και καλοκαιρινή σαλάτα με αλμύρα, βραστά κολοκυθάκια, ανθότυρο και βασιλικό.

Για επιδόρπιο, ελαφρύ trifle με λαδοκούλουρο χωρίς ζάχαρη και κρέμα ροδάκινο.