Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 13/9
Ρολάκια κοτόπουλου με αρωματικά και πέννες με πέστο ανθότυρου. Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το μεσημεριανό σας γεύμα, με ρολά κοτόπουλου γεμιστά με αρωματικά και μακαρονάδα με εναλλακτικό πέστο με ανθότυρο.

Τρίτη 14/9
Κεφτέδες κοκκινιστοί με πιπεριές. Μια παραλλαγή της οικογενειακής συνταγής των γονιών μου από το Καρπενήσι, πλούσια σε αρώματα και με πικάντικη γεύση.

Τετάρτη 15/9
Ζεστά ρεβίθια με ψιλοκομμένη ντομάτα και καρότο. Μια νόστιμη χορταστική σαλάτα με ρεβίθια που θα της προσθέσουμε αρακά, καρότο και ντομάτα που θα την περιχύσουμε με ένα νόστιμο dressing.

Πέμπτη 16/9
Χταπόδι με μπάμιες στο φούρνο. Οι κρητικοί μαγειρεύουν τις μπάμιες με ροφό, αλλού στην Ελλάδα θα τις βρεις με πεταλίδες ή καλαμαράκια. Γεγονός είναι, πως η μπάμια -φρέσκια ή κατεψυγμένη- παντρεύεται ιδανικά με τις θαλασσινές γεύσεις.

Παρασκευή 17/9
Σαλάτα με φακές, χουρμάδες και άνηθο. Μια συνταγή με την απόλυτη ισορροπία, γλυκού και αρμυρού, δροσιάς και ζέστης, έχει κάτι από Ελλάδα και κάτι από Αραβία… Δοκιμάστε τη!

Σάββατο 18/9
Ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα από αράπικα φιστίκια.
Πιάτο μοναδικής νοστιμιάς που ταιριάζει υπέροχα στο κυριακάτικο τραπέζι ή σε πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

Κυριακή 19/9
Παϊδάκια αρνίσια μαριναρισμένα με σκόρδο και λάιμ.
Στο άρωμα της τσίκνας ουδείς (κρεατοφάγος) αντιστέκεται και τα αρνίσια παϊδάκια έχουν άλλη νοστιμιά όταν τα φτιάξεις στη σχάρα. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική του φούρνου.

Αρωματική σαλάτα με κριθαράκι. Μπορεί το γιουβέτσι να είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή με κριθαράκι, αλλά η γνωστή και ως μανέστρα γίνεται και μια υπέροχη σαλάτα ζυμαρικών.

Τούρτα σοκολάτας bitter με κομμάτια σοκολάτας. Μια υπέροχη τούρτα-ωδή στη σοκολάτα, που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και φυσικά δε θα μείνει κομμάτι…