Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 14/6
Ξεκινάμε την εβδομάδα με κοτοσαλάτα με ζυμαρικά. Ένα πολύ υγιεινό πιάτο με ζυμαρικά ολικής άλεσης και κοτόπουλο. Το απολαμβάνετε ως χορταστική σαλάτα ζυμαρικών, αλλά και ως κυρίως πιάτο.

Τρίτη 15/4
Κρητικό σφουγγάτο με κολοκυθάκια και ξινομυζήθρα. Τα αυγά είναι μια εύκολη λύση και ιδιαίτερα χορταστική, ειδικά αυτό το κρητικό σφουγγάτο με τρυφερά κολοκυθάκια και βουτυράτη ξινομυζήθρα.

Τετάρτη 16/4
Έγχρωμοι ελέφαντες φασόλια «σουβλάκια». Ευφάνταστο πιάτο που κάνει τα όσπρια… σουβλάκι. Μπορείτε να πάρουμε και ωραίες, αφράτες πίτες και να φτιάξουμε το δικό μας τυλιχτό για χορτοφάγους. Μια σάλτσα γιαουρτιού θα του ταίριαζε γάντι, όπως και τραγανά τσιπς πατάτας ή άλλου λαχανικού της αρεσκείας μας.

Πέμπτη 17/4
Μελιτζάνες παπουτσάκια με απάκι και ξηρό ανθότυρο. Μελιτζάνες παπουτσάκια σε μία παραλλαγή με απάκι και ξηρό ανθότυρο. Αυτό το πιάτο κάνει το καλοκαίρι νοστιμότερο.

Παρασκευή 18/4
Λιγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα. Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα φτιάξετε σε 25 μόλις λεπτά και θα χρειαστείτε ακόμα λιγότερο χρόνο για να την απολαύσετε.

Σάββατο 19/4
Για το Σάββατο, ο γύρος χοιρινός είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρουμε έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσουμε στη λαδόκολλα με τα χεράκια μας και θα μας αρέσει πολύ. Μπορούμε να τον συνδυάσουμε με ό,τι θα βάζαμε στο τυλιχτό με το γύρο, με πατατοσαλάτα ή πατάτες τηγανητές.

Κυριακή 20/4
Η Κυριακή είναι πάντα μια καλή αφορμή να μαζευτεί η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσει ένα γεύμα με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως, αλλά και γλυκό. Για κυρίως, μαγειρεύουμε αρνάκι μεθυσμένο με γεύση Καραϊβικής. Ένα αλλιώτικο αρνάκι μαγειρεμένο με ρούμι και καυτερή πιπεριά.

Ανοίγουμε το τραπέζι με τη σαλάτα. Σερβίρουμε ανοιξιάτικα αχνιστά λαχανικά με σάλτσα μουστάρδα – ταχίνι. Ελαφριά, ζεστή σαλάτα με ανοιξιάτικα λαχανικά στον ατμό, που συνοδεύονται από μια γευστικότατη σάλτσα.

Συνοδεύουμε τη σαλάτα και το κυρίως με φάκελο από φύλλο κρούστας με φέτα και γλυκόξινη σος μελιού. Έναν κλασικό μεζέ για το κρασί, σερβιρισμένο με απολαυστική γλυκόξινη σος μελιού που ταιριάζει πολύ με τη φέτα.

Τέλος, για να κλείσει ωραία η εβδομάδα, φτιάχνουμε κρεμ μπρουλέ σοκολάτας. Γαλλικής προέλευσης η crème brûlée ανήκει στην κατηγορία των ψημένων κρεμών και είναι το ιδανικό επιδόρπιο. Η ομοιότητα με την ισπανική καταλάνα είναι μόνο στην όψη αφού εκείνη δεν ψήνεται στο φούρνο. Εδώ συναντάμε την μπρουλέ σε μια σοκολατένια εκδοχή εξαιρετική όπως και η πρωτότυπη συνταγή!