Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 15/2

Ξεκινάμε την εβδομάδα με λεμονάτα παϊδάκια από μπούτι γαλοπούλας που ψήνονται στο φούρνο με πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Το απόλυτο φαγητό!

Τρίτη 16/2

Το ρολό, ένα από τα αγαπημένα οικογενειακά φαγήτα, μαγειρεμένο σε μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του.

Τετάρτη 17/2

Ένα νόστιμο χορτοφαγικό, κυρίως πιάτο με πλιγούρι, που θα μπορούσαμε να σερβίρουμε και ως συνοδευτικό για κοτόπουλο και ψάρι.

Πέμπτη 18/2

Σε σχέση με μια κακαβιά με λιανόψαρα ή μια πιο γκουρμέ ψαρόσουπα, αυτή η σούπα με κοκκινόψαρο είναι πιο απλή και κλασική και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Παρασκευή 19/2

Την Παρασκευή, φτιάχνουμε το κλασικό σάντουιτς της Μέσης Ανατολής με κεφτέδες από ρεβίθια. Χορταστικό όπως και ένα κλασικό κυρίως πιάτο!

Σάββατο 20/2

Το Σάββατο, φτιάχνουμε αυτό το τυρένιο σουφλέ. Ούτε που θα καταλάβουν τα παιδιά ότι τρώνε μπρόκολο!

Κυριακή 21/2

Μιας που είναι Κυριακή, γιατί να μην κάνουμε ένα τραπέζι με κυρίως, σαλάτα, ορκεκτικό και επιδόρπιο; Φτιάχνουμε ένα πολύ νόστιμο χοιρινό με ξινολάχανο. Ένα φαγητό που αγαπάει τη μπίρα. Μπορείτε να το φτιάξουμε με έτοιμο λάχανο τουρσί, ή και με δικό μας τουρσί λάχανο που ταιριάζει πολύ με κρέατα, λουκάνικα και μπίρα.

Το συνδυάζουμε με παιχνιδιάρικη σαλάτα-σπαγγέτι από κολοκυθάκια και καρότα.

Συνοδεύουμε με ένα πλούσιο σε νοστιμιά γκρατέν με πατάτες, σελινόριζα και σύγκλινο.

Και για το τέλος, ένα γλυκό με μήλα, που ταιριάζούν πολύ ωραία με το χοιρινό. Γεμιστά με μασκαρπόνε και αρωματική κανέλα.