Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 16/8
Μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ. Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που συνδυάζει τα μεσογειακά αρώματα της γλυκιάς πιπεριάς με το εξωτικό, αρωματικό, διακριτικό κάψιμο του τζίντζερ. Κρεμώδης και πεντανόστιμη, αυτή η σάλτσα είναι πολύ ελαφριά γιατί το γιαούρτι δεν έχει τα λιπαρά και το βάρος της κρέμας γάλακτος.

Τρίτη 17/8
Ψαροσουβλάκια στο γκριλ με σάλτσα μαϊντανού. Ωδή στην ψαροφαγία με ζουμερά σουβλάκια που θα φτιάξουμε με φιλέτο σολομού και ξιφία και θα συνοδεύσουμε με μια ωραιότατη σάλτσα μαϊντανού που τους ταιριάζει πολύ.

Τετάρτη 18/8
Μπριάμ στην κατσαρόλα με ελιές. Στη νότια Γαλλία, το λένε ρατατούιγ, εμείς το λέμε μπριάμ…

Πέμπτη 19/8
Κριθαράκι με γαρίδες. Αρχικά το λάδι του αρωματίζεται από τα κελύφη και τα κεφάλια των γαρίδων, ύστερα το κριθαράκι σοτάρεται στο αρωματικό λάδι, μεθάει με κρασί, λούζεται με ντομάτα και τέλος μαγειρεύει ανεπαίσθητα τις γαρίδες για 3 μόλις λεπτά στο λαχταριστό ζωμό του, για να σερβίρει ένα θεϊκό κριθαρότο.

Παρασκευή 20/8
Μελιτζάνες με ρεβίθια και δυόσμο. Ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να μαγειρέψετε τα ρεβίθια είναι μαζί με μελιτζάνα. Ο δυόσμος στο τελείωμα δίνει στο πιάτο πολύ αρωματικό και δροσερό χαρακτήρα.

Σάββατο 21/8
Μουσακάς λαχανικών στο πήλινο. Μια διαφορετική εκδοχή του μουσακά με διάφορα ψημένα λαχανικά μαγειρεμένα στο πήλινο μαζί με κιμά και μια επικάλυψη από γιαούρτι και κατίκι Δομοκού αντί για μπεσαμέλ.

Κυριακή 22/8
Την Κυριακή έχουμε πάντα περισσότερο χρόνο να περάσουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας. Αν δεν αρχίσουμε τις βόλτες, μπορούμε να ανάψουμε μάτια και εστίες και να ετοιμάσουμε ένα τραπέζι με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.

Για κυρίως, μαγειρεύουμε πατατάτο Αμοργιανό κατσικάκι. Παραδοσιακό φαγητό του νησιού, όπου κυριαρχεί η πατάτα και όχι το κρέας.

Ανοίγουμε το μενού σερβίροντας χωριάτικη στο ποτήρι. Η χωριάτικη σαλάτα μπορεί να ταιριάζει πολύ στο καθημερινό τραπέζι, αλλά μπορεί να σταθεί και σε ένα γιορτινό καλοκαιρινό τραπέζι αρκεί να της δώσετε πιο ιδιαίτερη εικόνα, όπως αυτή που παρουσιάζουμε σε αυτή τη συνταγή.

Συνοδεύουμε τη σαλάτα μας με μια παραδοσιακή πίτα. Φουρνίζουμε μπλανό ή μπλανόπιτα. Μια εύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο, έτσι όπως συνηθίζεται να φτιάχνεται παραδοσιακά σε Ρούμελη και Θεσσαλία.

Και κλείνουμε με το γλυκό. Ετοιμάζουμε ένα εύκολο μιλφέιγ με ροδάκινα. Αξιοποιούμε τα ζουμερά ροδάκινα και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό του καλοκαιριού!