Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 17/5
Τη Δευτέρα, φτιάχνουμε κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα. Τα μανιτάρια δεν ταιριάζουν πολύ μόνο σε ριζότο αλλά και με το κριθαράκι. Η γραβιέρα, το σύγκλινο και η κρέμα γάλακτος θα του δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση. Προτείνουμε να το απολαύσετε όσο είναι ζεστό.

Τρίτη 18/5
Burger σαν κοτοσαλάτα. Το μπέργκερ στην πιο ελαφριά του εκδοχή. Επί της ουσίας πρόκειται για ανάλαφρη κοτοσαλάτα σερβιρισμένη μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι του μπέργκερ. Το συνοδεύουμε με σπιτικά τσιπς λαχανικών της αρεσκείας μας ή τραγανές τηγανητές πατάτες.

Τετάρτη 19/5
Αγκινάρες με αρακά και φρέσκο μάραθο. Ένα πολύ νόστιμο λαδερό, με φρέσκα λαχανικά της άνοιξης. Η φέτα, θεωρούμε, ότι δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι.

Πέμπτη 20/5
Φαγκρί στο φούρνο με πατάτες και ( αν έχετε χρόνο και όρεξη) καρυδάτη σκορδαλιά. Μια παραδοσιακή συνταγή από τα θαλασσινά σύνορα της Ηπείρου στην Πρέβεζα. Δεν θα πιστεύετε τι νόστιμο δίδυμο είναι το φαγκρί με τη σκορδαλιά.

Παρασκευή 21/5
Κουρκουτούλα, κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας. Οικογενειακή συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα της γιαγιάς Βασιλικής, με καταγωγή από τη Θεσσαλία.

Σάββατο 22/5
Σουφλέ με πέννες, σολομό και μπεσαμέλ με γραβιέρα Κρήτης. Ένα πληθωρικό σουφλέ ζυμαρικών, που μπορείτε να σερβίρετε ακόμη και στα γιορτινά σας τραπέζια, όμως ταιριάζει μια χαρά και στο καθημερινό σας τραπέζι.

Κυριακή 23/5
Οι Κυριακές είναι ιδανικές για να μαζευτεί η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσει ένα λαχταριστό πλήρες γεύμα με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό. Για κυρίως μαγειρεύουμε το δημοφιλές φαγητό της Ζακύνθου, πανσέτα ρολό με πατατούλες στον φούρνο. Στην παραδοσιακή επτανησιακή συνταγή πρόσθεσαμε νόστιμη σάλτσα από χυμό πορτοκαλιού.

Τη συνοδεύουμε με μια δροσερή και απολαυστική σαλάτα με κουσκουσάκι και καλοκαιρινά λαχανικά,

αλλά και μία τάρτα που τα βλέπει… ανάποδα αλλά είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να ξεκινήσει… ίσια ένα φιλικό τραπέζωμα. Τάρτα τατέν με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και κατσικίσιο τυρί.

Και για να κλείσει γλυκά η εβδομάδα, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ και εποχικό γιαουρτοζελέ με φράουλες.