Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 19/7
Σκορδάτο κοτόπουλο με βασιλικό και πετιμεζάτη σάλτσα ντομάτας. Μια ξεχωριστά νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο, που συνδυάζεται αρμονικά με βασιλικό και σάλτσα ντομάτας.

Τρίτη 20/7
Σπαγγέτι με pesto παντζαριού και φιστίκι Αιγίνης. Το pesto μοιάζει με βελούδο που μυρίζει σκόρδο και δεντρολίβανο! Απερίγραπτος συνδυασμός, επειδή η γήινη γεύση του παντζαριού συνδυάζεται φανταστικά με το ελαφρά καπνισμένο άρωμα των ψημένων φιστικιών.

Τετάρτη 21/7
Μανιτάρια με ρεβίθια και προσούτο Ευρυτανίας. Ένας πολύ νόστιμος συνδυασμός για να μαγειρέψετε τα ρεβίθια, με τη μεστή γεύση των μανιταριών να δίνει την αίσθηση ότι έχετε προσθέσει κρέας στα όσπρια.

Πέμπτη 22/7
Τουρλού κατσαρόλας με φέτα. Ένα φαγητό που μοσχοβολά καλοκαίρι με λαχανικά εποχής, όλα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα. Απλά υπέροχο!

Παρασκευή 23/7
Γεμιστά καλαμάρια. Ένα εξαιρετικό μοσχομυριστό πρώτο πιάτο που αν το σερβίρετε δίπλα σε μια δροσερή σαλάτα με ντοματίνια, λόλα και αγγουράκι αυτόματα μεταμορφώνεται σε πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο!

Σάββατο 24/7
Κεφτεδάκια με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας χωρίς τηγάνι
Ποιος αντιστέκεται σε αυτές τις μικρές, τρυφερές κρεατομπαλίτσες που βράσανε σε αρωματική σάλτσα ντομάτας; Παρέα με πιλάφι, ζυμαρικά, πατάτες τηγανητές ή όποια άλλη γαρνιτούρα επιλέξετε να τα συνοδεύσετε στο τραπέζι, δεν παίζονται!

Κυριακή 25/7
Η Κυριακή είναι πάντα η τέλεια αφορμή για να φωνάξουμε οικογένεια και φίλους και να μοιραστούμε νόστιμο φαγητό. Υπάρχει καλύτερη ιδέα από ένα χορταστικό δείπνο με ορεκτικά, κυρίως και γλυκό;

Για κυρίως ετοιμάζουμε κατσικάκι με σπαράγγια. Το κατσικάκι δένει όμορφα με τα σπαράγγια και τα μυρωδικά, σε ένα πλούσιο μαγειρευτό φαγητό κατσαρόλας, που θα απολαύσετε στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σας τραπέζια.

Ανοίγουμε το τραπέζι με δροσερή ρώσικη σαλάτα. Όταν θα βγει κρύα κρύα από το ψυγείο, ελαφρώς ξινή από το λεμόνι και πικάντικη από τη μουστάρδα, είναι πάντα η ιδανική συνοδεία για κάθε κρέας.

Μια πίτα δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι. Ψήνουμε, λοιπόν, στριφτόπιτα με ανεβατό και πιπεριές. To ανεβατό είναι ένα λευκό, αλοιφώδες τυράκι από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα των δύο, με πλούσια, κρεμώδη υφή και ελαφρώς πικάντικη γεύση που παράγεται στο Νομό Γρεβενών και στην επαρχία Βοΐου Νομού Κοζάνης. Ανεβατό και πιπεριές λοιπόν, δίνουν ραντεβού κάτω από χωριάτικο φύλλο και φτιάχνουν μια εξαιρετική τυρόπιτα που εύκολα μπορεί να γίνει και η αγαπημένη σας…

Και, τέλος, για να κλείσει ωραία η εβδομάδα, φτιάχνουμε ένα λαχταριστό γλυκό. Διαλέγουμε πουτίγκα με κεράσια, παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας. Σοκολάτα, κεράσια και παγωτό βανίλια σε ένα λαχταριστό επιδόρπιο που με το που θα εμφανιστεί, θα “κάψει καρδιές”…