Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 21/12
Εβδομάδα Χριστουγέννων και κάνουμε αρχή με πεντανόστιμη μανιταρόσουπα με κάστανα, παρακαλώ!

Ευκαιρία σήμερα να ετοιμάσουμε και τις παραδοσιακές, χριστουγεννιάτικες δίπλες, που για ευκολία θα τους δώσουμε σχήμα σαν φιογκάκια.

Τρίτη 22/12
Τι θα λέγατε για ένα θαλασσινό σήμερα; Προτείνουμε χταπόδι με κριθαράκι, σιγομαγειρεμένο σε ωραία μελωμένη σάλτσα.

Τετάρτη 23/12
Η Τετάρτη όπως και να το κάνουμε το θέλει το όσπριο της, γι αυτό και μαγειρεύουμε φασόλια αλλά συνδυασμένα με πιπεριές, μανιτάρια και παστουρμά για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αυτό το πιάτο, τρώγεται και κρύο, σαν σαλάτα.

Για το τραπέζι της Παραμονής και της ημέρας των Χριστουγέννων ετοιμάζουμε και ένα αφράτο ψωμί γεμιστό με αποξηραμένα σύκα και σταφίδες, όπως το κάνουν και στη Μακεδονία. Και το όνομα αυτού, συκότουρτα.

Πέμπτη 24/12 – Παραμονή Χριστουγέννων
Για την Παραμονή των Χριστουγέννων βάζουμε στο φούρνο χοιρινό με κάστανα, πορτοκάλι και φίνα σάλτσα κρασιού.

Για πρώτο πιάτο σερβίρουμε σούπα με ψητές γλυκοπατάτες

και δίπλα τους πράσινη σαλάτα με ρόδι, μήλο, τραγανό προσούτο και τυρί μπρι.

Για επιδόρπιο, κρέμα ζαμπαγιόν με μελομακάρονα.

Παρασκευή 25/12 – Καλά Χριστούγεννα!
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ζητάει γαλοπούλα, που μαρινάρουμε με άλμη και σερβίρουμε με σάλτσα από κονιάκ και θυμάρι.

Τη σερβίρουμε με δύο γιορτινές γαρνιτούρες -μία με ρύζι και μία με πατάτες-, για να επιλέξει ο καθένας όποια του αρέσει

και σαλάτα με βαλεριάνα, ρόκα, αντίδια και καβουρδισμένο μπέικον.

Για ορεκτικό προτείνουμε τάρτα με μπρόκολο, μπέικον και γραβιέρα

και για το τέλος, παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη καρυδόπιτα.

Σάββατο 26/12
Αξιοποιούμε τα «απομεινάρια» του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, φτιάχνοντας νουντλς με γαλοπούλα και κινέζικο dressing.

Κυριακή 27/12
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα, σκόρδο και μαϊντανό σερβίρουμε στο κυριακάτικο τραπέζι

και το συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου

και σαλάτα με κόκκινα φρούτα και κουκουνάρι.

Ένα γλυκάκι το θέλουμε, και για αυτό φτιάχουμε trifle με κουραμπιέδες και κρέμα πορτοκαλιού στο ποτήρι.