Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 21/6
Τη Δευτέρα, μαγειρεύουμε κόκορα με ζυμαρικά. Ο κόκορας με χυλοπίτες είναι από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές και αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια. Βέβαια, αν δεν έχετε χυλοπίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε.

Τρίτη 22/6
Ομελέτα φούρνου με φρέσκο αρακά και σαλάμι μπίρας. Οι ομελέτες φούρνου είναι από τα πιάτα που αγαπάμε πολύ. Εδώ προτείνουμε μια ωραιότατη εκδοχή με φρέσκο αρακά- που τώρα είναι στα καλύτερά του- και σαλάμι μπίρας.

Τετάρτη 23/6
Κινόα σαν ριζότο με πιπεριές και φουντούκι. Δοκιμάζουμε την κινόα σε μια διαφορετική συνταγή από τα συνηθισμένα. Σερβίρεται με μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Πέμπτη 24/6
Βλιτοκεφτέδες με σκορδοχτυπητή. Τα καλοκαιρινά βλίτα εκτός από εξαιρετικές σαλάτες γίνονται και νόστιμοι κεφτέδες. Τα κάνουμε λοιπόν κεφτέδες και σερβίρουμε δίπλα τους μια ωραία σκορδοχτυπητή.

Παρασκευή 25/6
Λαβράκι με αγκινάρες και μαραθόριζα. Συνδυάζουμε το απόλυτο λαχανικό της άνοιξης, την αγκινάρα, με λαβράκι και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.

Σάββατο 26/6

Κοτόπουλο με σπανάκι γιαχνί. Ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.

Κυριακή 27/6
Η Κυριακή είναι πάντα μια πολύ καλή αφορμή για να μαζευτούν οι φίλοι και η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσουν ένα κυριακάτικο τραπέζι με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό. Για το κυρίως, μαγειρεύουμε νουά με κασέρι και καπνιστή γαλοπούλα. Αυτό το νόστιμο πιάτο με μοσχαράκι θα γίνει ακόμη καλύτερο αν το συνοδεύσετε με ένα πιλάφι αρωματικό.

Πράσινη σαλάτα με ψητά μανιτάρια και σουσάμι. Τα μανιτάρια πλερώτους, σπάνε την ανεπαίσθητη πικράδα των αντιδιών. Το ελαφρύ βαλσαμικό σιρόπι, με τη γλύκα του, παντρεύει τα υλικά ως προξενητής, με κουμπάρο μια τόση δα σκελίδα σκόρδο.

3 καλοκαιρινοί μεζέδες με φέτα. Μερικές εύκολες και γρήγορες ιδέες με βάση τη φέτα. Θα χρειαστείτε επιπλέον λίγο φύλλο κρούστας, μια τηγανιά πατάτες και μερικά ξερά βότανα και μπαχαρικά.

Ελαφρύ δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και πεπόνι
Ελαφρύ, εύκολο και κυρίως δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και πεπόνι. Θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά.