Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 26/10
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με χορτοφαγικά μπιφτέκια, που θα λατρέψουν όσοι αποφεύγουν το κρέας και όχι μόνο. Μία δροσερή σαλάτα ως συνοδευτικό είναι ο,τι πρέπει.

Τρίτη 27/10
Δίνουμε έθνικ τόνο στο καθημερινό τραπέζι, με απολαυστική ταϊλανδέζικη σούπα που συνδυάζει αρμονικά κοτόπουλο με γαρίδες.

Τετάρτη 28/10
Φέρνουμε τα πάνω κάτω στο παστίτσιο, δημιουργώντας ένα πιάτο στα πρότυπα του τιμπάλ, μιας πίτας ζυμαρικών ή λαχανικών που ψήνεται σε στρογγυλή φόρμα. Αυτή η διαφορετική παρουσίαση, θα σας ενθουσιάσει!

Πέμπτη 29/10
Τραγανά εξωτερικά, αφράτα εσωτερικά, τα κεφτεδάκια είναι από τα φαγητά που δύσκολα τους αντιστέκεται κάποιος. Εμείς, για να τα κάνουμε ακόμη πιο απολαυστικά, τα ζυμώνουμε με κιμά κοτόπουλο και τα γεμίζουμε με μοτσαρέλα.

Παρασκευή 30/10
Φασολάδα αλά γαλλικά ή αλλιώς κασουλέ προτείνουμε για το τραπέζι της Παρασκευής, όπου τα όσπρια χυλώνουν στο φούρνο και «παντρεύονται» με χοιρινό, δημιουργώντας ένα χορταστικό πιάτο.

Σάββατο 31/10
Αποχαιρετάμε τον Οκτώβριο με μία πληθωρική ομελέτα, με ρύζι και λαχανικά. Η μπίρα που προσθέτουμε στο ρύζι, κάνει τη γευστική διαφορά.

Κυριακή 1/11
Ψαράκι προτείνουμε για το κυριακάτικο τραπέζι και συγκεκριμένα κερκυραϊκό Μπιάνκο με κεφαλόπουλα, που μαγειρεύεται με πατάτες στην κατσαρόλα.

Συνοδεύουμε στο τραπέζι με τάρτα τραχανά

και σαλάτα σπανάκι, με μήλα και καρύδια.

Ένα φρουτένιο γλυκό επιλέγουμε για το τέλος, με σούπα αχλάδι αρωματισμένη με κανέλα και σάλτσα σοκολάτας.