Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 27/9
Κοτόπουλο με κάρι, λαχανικά και πιλάφι μπιριάνι. Ένα ξεχωριστό πιάτο με κοτόπουλο για το οικογενειακό τραπέζι, με γεύσεις και αρώματα από την Ινδία. Θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του!

Τρίτη 28/9
Σαλατομακαρονάδα με τόνο και πέστο άνηθου. Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα αν αντικαταστήσετε το σπαγγέτι με άλλο ζυμαρικό όπως φαρφάλες ή βίδες.

Τετάρτη 29/9
Σούπα βελουτέ με ροβίτσα και κουλούρι Θεσσαλονίκης. Η ροβίτσα είναι ένα νοστιμότατο -αν και όχι τόσο γνωστό- όσπριο, με πράσινο χρώμα και μέγεθος περίπου σαν της φακής. Μαζί της φτιάχνεται πολύ νόστιμα πιάτα, όπως μία ωραία βελουτέ σούπα.

Πέμπτη 30/9
Μπαρμπούνια γεμιστά από τους Λειψούς. Μια εύκολη συνταγή για ψάρι, που θα σας αρέσει πολύ. Η γέμιση χαρίζει στα τηγανητά μπαρμπούνια ακόμη πιο νόστιμη γεύση.

Παρασκευή 1/10
Ομελέτα φούρνου με «αόρατα» λαχανικά. Αυτή η ομελέτα είναι ένας νόστιμος και έξυπνος τρόπος για να βάλετε στο πιάτο των παιδιών λαχανικά.

Σάββατο 2/10
Ρολό αλλαντικών με αβγό τυλιγμένο σε τραγανή ζύμη τάρτας. Ένα νόστιμο ρολό κρέατος είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο οικογενειακό τραπέζι. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Κυριακή 3/10
Αρνάκι ψητό με αρωματικά και φάβα Φενεού. Το αρνάκι σε αυτήν τη νόστιμη συνταγή σερβίρεται με φάβα και τα πιρούνια στο κυριακάτικο τραπέζι παίρνουν φωτιά.μως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.

Σαλάτα φατούς. Μια ιδιαίτερη σαλάτα από την κουζίνα του Λιβάνου, που είναι πληθωρική, γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά, εκλεκτή και κοσμοπολίτικη.

Tάρτα με μπρόκολο, μπέικον και γραβιέρα
Μπέικον, μπρόκολο και γραβιέρα συμμαχούν και το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα από την οποία δεν θα μείνει μπουκιά!

Μαλακό κέικ με ξερά σύκα και μήλα. Αυτό το κέικ δεν συγκρίνεται με τίποτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα. Δοκιμάστε το, η γεύση του θα σας αρέσει πολύ.