Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 28/6
To φιλέτο γίνεται ζουμερό και το μπέικον τραγανό. Ο συνδυασμός αυτός μαγεύει! Για περισσότερη νοστιμιά περιχύνουμε το φιλέτο με λαδολέμονο και το συνοδεύουμε με καροτάκια μαγειρεμένα με μαροκινή συνταγή.

Τρίτη 29/6
Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο. Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Την ετοιμάζουμε εύκολα και τη σερβίρουμε με μια σαλάτα. εποχής.

Τετάρτη 30/6
Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι και λεμονάτη σάλτσα κρασιού. Τα καλαμάρια γίνονται υπέροχα γεμιστά. Εδώ, τα γεμίζουμε με ρύζι και μπόλικα μυρωδικά και τα συνοδεύουμε με μια ωραία σάλτσα κρασιού.



Πέμπτη 1/7

Τάρτα με σαρδέλες. Αυτή η τάρτα έχει μια μεγάλη παραξενιά. Τόσο η βάση όσο και η επικάλυψη της αποτελείται από φιλεταρισμένες σαρδέλες. Στο ενδιάμεσο έχει μια γέμιση από κολοκυθάκια, ελιές, παρμεζάνα και μυρωδικά. Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

Παρασκευή 2/7
Πέννες με κολοκυθάκια, βασιλικό και παρμεζάνα. Αυτή τη μακαρονάδα θα τη φτιάξετε ξανά και ξανά! Το υποσχόμαστε!

Σάββατο 3/7
Αρνάκι με σταμναγκάθι, αυγολέμονο. Το σταμναγκάθι ή ραδίκι της θάλασσας ή αγκαθοράδικο είναι ελαφρώς πικρούτσικο. To βρίσκουμε εύκολα στη λαϊκή και στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς.

Κυριακή 4/7
Η Κυριακή είναι πάντα μια πολύ καλή αφορμή για να μαζευτούν οι φίλοι και η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσουν ένα κυριακάτικο τραπέζι με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό. Για το κυρίως, μαγειρεύουμε μοσχαράκι στάμνας Ηπειρώτικο. Η στάμνα δεν είναι άλλο από πήλινη γάστρα που δίνει νόστιμα φαγητά φούρνου με κρέας και πατάτες. Σε αυτή τη συνταγή επιλέγουμε μοσχαράκι που συνδυάζεται και με κεφαλογραβιέρα, που το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό.

Συνοδεύουμε το χορταστικό κυρίως με σουβλάκια με χαλούμι, μαϊντανό και λεμονάτη salsa ελιάς, ένα ορεκτικό που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Σαλάτα με ψητά παντζάρια και όσπρια
Μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα με παντζάρια και κρεμμύδια που θα ψήσετε στο φούρνο και θα “ντύσετε” με μια νόστιμη σάλτσα από λιαστές ντομάτες, ξίδι από εκλεκτό ξυνόμαυρο σταφύλι και φυσικά, ελαιόλαδο.

Κλείνουμε με παγωτό κανέλα. Από τα πιο ξεχωριστά και νόστιμα παγωτά που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Σερβίρεται μόνο του, μπαίνει σε καλοκαιρινά επιδόρπια όπως ένα παγωμένο μιλφέιγ και κάνει καλή παρέα με φρουτοσαλάτες, ειδικά όσες έχουν και μήλο.