Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 3/2
Με μία εξωτική σούπα με ρεβίθια, κουνουπίδι και γάλα καρύδας ξεκινάμε την εβδομάδα μας. Νόστιμη, θρεπτική και ιδανική και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.

Τρίτη 4/2
Χοιρινό λαιμό στην κατσαρόλα, με μια πλούσια κρασάτη σάλτσα ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Τρίτης και το συνοδεύουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας.

Τετάρτη 5/2
Ακόμη και όσοι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα το μπρόκολο, δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτό το τέλειο γκρατέν! Τα τυριά είναι απολύτως απαραίτητα για ένα νόστιμο τελικό αποτέλεσμα.

Πέμπτη 6/2
Τα ντολμαδάκια με κιμά θέλουν λίγο παραπάνω κόπο στην προετοιμασία τους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει πάντα. Σε αυτή τη συνταγή προσθέτουμε και λιαστές ντομάτες, ενώ δεν παραλείπουμε και το αβγολέμονο για το σερβίρισμα.

Παρασκευή 7/2
Τη σούπα τραχανά την τιμάμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Στη συνταγή της Παρασκευής γίνεται βελουτέ και συνοδεύεται ιδανικά από τραγανά τσιπς παντζαριού για γεύση και χρώμα στο πιάτο.

Σάββατο 8/2
Ψάρι προτείνουμε για το τραπέζι του Σαββάτου και ψήνουμε φιλέτο τόνου γαρνιρισμένο με κουσκούς και αρωματική σάλτσα πορτοκαλιού.

Κυριακή 9/2
Κουνελάκι κρασάτο με λεμόνι και δεντρολίβανο μαγειρεύουμε για το κυριακάτικο τραπέζι. Ένα φαγητό που ετοιμάζετε σχετικά γρήγορα και είναι πολύ νόστιμο.

Δίπλα του σερβίρουμε σπανακόπιτα με κολοκύθα και φέτα

και σαλάτα με μανιτάρια, αβοκάντο και σάλτσα γιαουρτιού.

Για επιδόρπιο, καραμελώνουμε μήλα και αχλάδια και τα σερβίρουμε με παγωτό και σάλτσα από μαρμελάδα φράουλα.