Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 3/9
Με μία μερακλίδικη, πολίτικη συνταγή ξεκινάμε την εβδομάδα μας, φτιάχνοντας φασόλια μπαρμπούνια λαδερά, που συνοδεύονται ιδανικά από μία πληθωρική καρυδοσκορδαλιά. Μην την φοβηθείτε, να την ετοιμάσετε σίγουρα γιατί τους πάει πολύ!

Και για να αλλάξει λίγο η γεύση μετά, μπορούμε ας ετοιμάσουμε και ένα εύκολο γλυκάκι με γιαρμάδες και μπισκοτίνια αμυγδάλου.

Τρίτη 4/9
Εναλλακτικές ομελέτες, λεπτές σαν κρέπες με γέμιση από κιμά και καταγωγή από τη Χίο, θα φτιάξουμε σήμερα. Στο νησί τις λένε αβγοκαλάμαρα.

Θα τις σερβίρουμε με καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και παξιμάδια χαρουπάλευρου.

Τετάρτη 5/9
Λαδερό με χόρτα γιαχνιστά και ρύζι ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Τετάρτης. Εύκολο και ελαφρύ.

Πέμπτη 6/9
Σήμερα έχουμε όρεξη για κάτι πικάντικο και γι αυτό προτείνουμε πορτογαλικό κοτόπουλο πίρι-πίρι, που συνοδεύεται ιδανικά από τηγανητές πατάτες. Όσοι θέλουν μπορούν να προσθέσουν στο πιάτο τους και ψητά λαχανικά.

Παρασκευή 7/9
Γαρίδες με πιπεριές και κάρι, ένα απλό, πολύχρωμο και πεντανόστιμο θαλασσινό πιάτο ετοιμάζουμε σήμερα, που ταιριάζει πολύ με βρασμένο αρωματικό ρύζι basmati.

Σάββατο 8/9
Μία μακαρονάδα με «μεθυσμένες» σε μπίρα μελιτζάνες, με μπέικον και δεντρολίβανο, ετοιμάζουμε για το τραπέζι του Σαββάτου. Γρήγορη και απολαυστική, θα τη συνοδεύσουμε με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα, φυσικά!

Κυριακή 9/9
Τώρα που βρίσκουμε φρέσκα δαμάσκηνα και μελιτζάνες είναι ευκαιρία να τα μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα με αρνάκι, δημιουργώντας ένα τέλειο πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι.

Για ορεκτικό προτείνουμε αλμυρό cheesecake με κολοκυθάκια

και για σαλάτα, ποικιλία πράσινων σαλατικών με ψητά ροδάκινα, ταλαγάνι και παστέλι.

Όσο για το επιδόρπιο, τάρτα ή ταρτάκια με ανθότυρο και καραμελωμένα σταφύλια.