Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα του Πάσχα 3/5
Κρεατόπιτα με αρνί πασχαλινό. Μια νόστιμη πίτα που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το ψητό κρέας που περισσεύει από το πασχαλινό τραπέζι.

Τρίτη 4/5
Φασολάκια με φέτα, λιαστές ντομάτες και άνηθο. Τα φασολάκια τα φτιάχνουμε με πολλούς τρόπους με το μαγείρεμα στην κατσαρόλα να κρατάει τα πρωτεία στις επιλογές μας. Με το δίδυμο φέτα-λιαστές ντομάτες και τη δροσερή νότα του άνηθου, το πιάτο αυτό αποκτά πραγματικά ξεχωριστή νοστιμιά.

Τετάρτη 5/5
Σαλάτα με φακές και φιογκάκια. Θρεπτική και υγιεινή σαλάτα με φακές, ζυμαρικά και λαχανικά, που ταιριάζει πολύ στο καθημερινό τραπέζι, ειδικά σε περιόδους νηστείας.

Πέμπτη 6/5
Τσιπούρες με κολοκυθάκια ψητά. Ψήνουμε τις τσιπούρες στη σχάρα, παρέα με κολοκυθάκια, δημιουργώντας ένα τέλειο καλοκαιρινό πιάτο. Και αν δεν βρείτε τσιπούρα μπορείτε να επιλέξετε σφυρίδα, σολομό φρέσκο, γλώσσες, λαβράκι φιλέτο ή ό,τι βρείτε στον πάγκο του ψαρά σας.

Παρασκευή 7/5
Μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο φούρνο. Έχουμε συνηθίσει πως το πανέ γίνεται οπωσδήποτε στο τηγάνι, όμως αυτά τα μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλο θα τα φτιάξετε μια χαρά στο φούρνο. Να τα δοκιμάσετε, είναι εξαιρετικά νόστιμα!

Σάββατο 8/5
Πικάντικο κοτόπουλο και πιλάφι, μια πεντανόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή από τον Λίβανο, που αν σας αρέσουν οι έθνικ γεύσεις, αξίζει να δοκιμάσετε!

Κυριακή 9/5
Η Κυριακή είναι πάντα μια καλή αφορμή να μαζευτε η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσει ένα νόστιμο και λαχταριστό πλήρες γεύμα με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό. Για το κυρίως, φτιάχνουμε χοιρινό με αγκινάρες αβγολέμονο, όπως το κάνουν στην Τήνο και οι ευωδιές θα πλημμυρίσουν την κουζίνα μας.

Το συνοδεύουμε με μια σαλάτα με ψητά λαχανικά. Ποικιλία που ψήνεται στον φούρνο και στη συνέχεια, σερβίρεται με αρωματική βινεγκρέτ.

Για ορεκτικό, αυτή η υπέροχη τάρτα με τραγανή βουτυράτη βάση και γέμιση από κολοκυθάκια και μείγμα τυριών ή μόνο ένα, το αγαπημένο σας, θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Τέλος, κλείνουμε γλυκά την εβδομάδα μας με μους λευκής σοκολάτας με λάιμ και βατόμουρα. Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι με σοκολάτα και ωραίο άρωμα εσπεριδοειδών. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και καταναλώνεται ακόμη πιο γρήγορα.