Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 30/12
Μία ανάσα πριν τη νέα χρονιά, ετοιμάζουμε ένα ακόμη εβδομαδιαίο μενού με γιορτινό χαρακτήρα. Για το τραπέζι της Δευτέρας, προτείνουμε πεντανόστιμους λαχανοντολμάδες.

Τρίτη 31/12 – Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Αποχαιρετάμε το 2019 με ένα εορταστικό μενού και την ευχή ο νέος χρόνος να επιφυλάσσει όμορφες εκπλήξεις για όλους!

Ξεκινάμε με γιορτινά θαλασσινά μεζεδάκια

και μια διαφορετική σούπα βελουτέ, σαν… καπουτσίνο.

Για κυρίως, επιλέγουμε κοτοπουλάκια σε σαμπάνια

που θα συνοδεύσουμε με γιορτινή και χορταστική σαλάτα ροδιού.

Ένα είναι το επιδόρπιο αυτής της βραδιάς, η βασιλόπιτα, που φέτος θα φτιάξουμε με αποξηραμένα φρούτα και κρέμα κάστανου.

Τετάρτη 1/1 – Πρωτοχρονιά
Ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία! Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα τραπέζι γεμάτο αγαπημένες γεύσεις.

Για κυρίως, μαγειρεύουμε αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με κάστανα και χυμό ροδιού, που συνοδεύεται ιδανικά με πιλάφι

και δίπλα του θα βάλουμε Πρωτοχρονιάτικη τυρόπιτα από τη Μακεδονία

αλλά και ένα ξεχωριστό πατέ με κιμά και πλιγούρι.

Μία πράσινη σαλάτα με μανιάτικο παστό και dressing πορτοκαλιού ολοκληρώνει το γεύμα μας,

ενώ μια γιορτινή πάβλοβα θα γράψει τον πιο γλυκό επίλογο.

Πέμπτη 2/1
Για το τραπέζι της Πέμπτης προτείνουμε πίτα και συγκεκριμένα στρούντελ με κοτόπουλο, που μπορούμε να συνοδεύσουμε απλά με μια πράσινη σαλάτα.

Παρασκευή 3/1
Σούπα με φάβα θα φτιάξουμε για την Παρασκευή και όποιος θέλει μπορεί να την αναβαθμίσει γευστικά, προσθέτοντας της και αβγοτάραχο.

Σάββατο 4/1
Ένα πιάτο με ζυμαρικά μας έλειψε αυτές τις μέρες και έτσι, για το Σάββατο βάζουμε στον φούρνο εναλλακτικό παστίτσιο με λαζάνια, κολοκύθα και χωρίς κιμά.

Κυριακή 5/1
Για το κυριακάτικο τραπέζι ετοιμάζουμε κουνέλι με μαυροδάφνη και μπαχαρικά, μια συνταγή που δίνει γλυκόξινη γευστική νότα στο γεύμα μας, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο.

Θα το συνοδεύσουμε με πιτάκια με χαλούμι, δυόσμο και ξύσμα λεμονιού

και σαλάτα με ψητά παντζάρια, ρόκα, αβοκάντο και καρύδια.

Για επιδόρπιο φτιάχνουμε λαχταριστό μπακλαβά με καρύδια.