Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 4/10
Γαλοπούλα με τραγανή κρούστα βρώμης. Ένα εντυπωσιακό πιάτο όπου το τρυφερό κρέας της γαλοπούλας συναντιέται με τη γλύκα των φρούτων αγκαλιασμένο από μια ωραία κρούστα από βρώμη, παρμεζάνα και κάρι.

Τρίτη 5/10
Ριζότο με παρμεζάνα. Ίσως η πιο κλασική συνταγή για ριζότο, που γίνεται με λίγα υλικά και σε σύντομο χρόνο. Παρά την απλότητα του, είναι τόσο γευστικό ώστε θα μπορούσε να σερβιριστεί ακόμη και σε ένα γιορτινό τραπέζι με φίλους.

Τετάρτη 6/10
Σούπα βελουτέ με φασόλια, τζίντζερ και κάρι. Μια διαφορετικά φασολάδα, με βελουτέ υφή και ethnic αρώματα, που ξεχωριστή για την τέλεια γεύση της χάρη στο τζίντζερ, το κάρι και το καρδάμωμο.

Πέμπτη 7/10
Ψητές πατάτες γεμιστές με χταπόδι κρασάτο. Μια παραλλαγή από τοπικό πιάτο της Μυτιλήνης.

Παρασκευή 8/10
Μακαρονόπιτα με καπνιστό τυρί Μετσοβόνε. Η μακαρονόπιτα αποκτά άλλη γευστική διάσταση με την προσθήκη του καπνιστού χαρακτήρα του μετσοβόνε.

Σάββατο 9/10
Κοτόπουλο στο φούρνο με γιαούρτι. Το κλασικό κοτόπουλο φούρνου σε μια πιο ιδιαίτερη εκδοχή, μαγειρεμένο με γιαούρτι, που του δίνει εξαιρετική γεύση.

Κυριακή 10/10
Αρνάκι μαγειρευτό με παντζάρια, πετιμέζι και καρύδια. Το αρνάκι είναι από τα κρέατα τα οποία δεν τα συναντάμε πολύ συχνά σε παραλλαγές. Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε αλλιώς με παντζάρια, πετιμέζι και καρύδια. Όμως, επειδή κάθε Κυριακή πρέπει να είναι γιορτή, δεν θα το απολαύσετε σκέτο, αλλά παρέα με σαλάτα, συνοδευτικό και γλυκό.

Μιλφέιγ παντζαριού – γλυκοπατάτας με κατσικίσιο τυρί. Νόστιμο ορεκτικό λαχανικών σε στρώσεις, που μπορεί να πάρει τη θέση της πιο συνηθισμένης σαλάτας βραστών λαχανικών και εντυπωσιάζει τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση του.

Λουκανικοπιτάκια στριφτά με κεφτέ λουκάνικο. Τα λουκανικοπιτάκια είναι ο μεζές που δεν πρέπει να λείπει από καμία μάζωξη. Εδώ, αντί για ολόκληρα λουκάνικα, βάζουμε στη γέμιση ένα νόστιμο κιμά λουκάνικου.

Ρολό παντεσπάνι με κρέμα πορτοκάλι και σαντιγί. Ένα αέρινο επιδόρπιο με υπέροχη κρέμα πορτοκαλιού που θα απολαύσετε πολύ και θα σας αφήσει την καλύτερη επίγευση για την εβδομάδα που τελειώνει.