Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

pikantikes-fakes.olivemagazine

Δευτέρα 5/2
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας δυναμικά και θρεπτικά με φακές, εμπλουτισμένες με διάφορα χειμωνιάτικα λαχανικά όπως καρότα και ρέβες. Θα τις αρωματίσουμε με κάρι και κύμινο για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα.

mpiftekia aromatismena me rigani k karamelomena kremidia

Τρίτη 6/2
Τρίτη σήμερα και τι θα λέγατε να ζυμώσουμε αφράτα μπιφτέκια; Και όσο αυτά ψήνονται στο φούρνο, μπορούμε να ετοιμάσουμε καραμελωμένα κρεμμύδια και χυλοπίτες με ντομάτα για να τα συνοδεύσουμε.

laxanoryzo

Τετάρτη 7/2
Σήμερα η μέρα ζητάει λαδερό, ευκαιρία να φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο λαχανόρυζο με διάφορα λαχανικά. Εύκολο και γρήγορο.

brizolakia meraklidika nik

Πέμπτη 8/2
Τσικνοπέμπτη σήμερα και όπως καταλαβαίνετε το μενού μας θα κινηθεί ανάλογα. Ξεκινάμε λοιπόν με μπριζολάκια της Τσικνοπέμπτης, που συνοδεύονται κλασικά με τηγανητές πατάτες.

THGANIA-ME-LOYKANIKO-PIPERIES-KAI-KEFALOTYRI

Συνεχίζουμε με απολαυστική τηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και κεφαλοτύρι και κλασική πατατοσαλάτα. Αν έχετε όρεξη και χρόνο, φτιάξτε και μία τυροσαλάτα, είναι ο ιδανικός συνοδός κάθε μεζέ.

solomos-souvlaki1

Παρασκευή 10/2
Μετά το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης χρειαζόμαστε κάτι ελαφρύ για να ισορροπήσει η κατάσταση. Ετοιμάζουμε εναλλακτικά σουβλάκια σολομού, που συνοδεύονται με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια.

tortigia-me-patates-fournou

Σάββατο 10/2
Οι ομελέτες με πατάτες είναι από τις καλύτερες επιλογές για τις μέρες που θέλετε να ετοιμάσετε κάτι χορταστικό αλλά γρήγορο. Στην εκδοχή που δίνουμε σήμερα, η ομελέτα (ή τορτίγια στα ισπανικά) γίνεται με πατάτες φούρνου και είναι πραγματικά υπέροχη.

Θα τη συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα με ψητά μανιτάρια.

xoirino mprizoliki me 4 piperiaolive magazine.gr

Κυριακή 11/2
Πιπεράτο, χοιρινό μπριζολίκι βάζουμε στο κυριακάτικο τραπέζι. Το συνοδεύουμε με σέλερι μπρεζέ και πιλάφι όπως προτείνει η συνταγή ή με άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.

APOKRIATIKH KREATOPITAolive magazine.gr

Μέρες που είναι, ευκαιρία να φτιάξουμε και μία ωραία παραδοσιακή, αποκριάτικη κρεατόπιτα, με καταγωγή από την Ήπειρο.

prasini-salata_SLIDER

Μία αρωματική πράσινη σαλάτα συμπληρώνει το γεύμα,

loukoumades

ενώ για γλυκάκι, λόγω Αποκριάς όπως είπαμε, θα προτιμήσουμε αφράτους λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια.