Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 5/4
Ξεκινάμε την εβδομάδα με μακαρονάδα με σπανάκι, ταχίνι και αμύγδαλα. Νηστίσιμο, απλό και ιδιαίτερο πιάτο με το ταχίνι να δίνει στη μακαρονάδα μοναδική νοστιμιά.

Τρίτη 6/4
Καλαμάρι σοτέ με κρεμμύδια, πιπεριές, τζίντζερ και σάλτσα σόγιας. Ένας μεζές με καλαμάρια είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο τραπέζι με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο. Μπορειτε όμως να το συνδυάσετε με ρύζι ή φάβα και να γίνει ένα χορταστικό κυρίως.

Τετάρτη 7/4
Club sandwich με κεφτέδες από φακές και κινόα. Ένα ιδιαίτερο club sandwich με κεφτεδάκια φακής και πίκλες μαραθόριζας και σέλερι, που θα συνοδεύσετε με καρότα. Ιδανικό για όσους νηστεύουν αλλά ξέρουν να τρώνε!

Πέμπτη 8/4
Πράσινα φασολάκια με φασόλια χάντρες. Τα πράσινα φασολάκια συνδυάζονται αρμονικά με τα φασόλια χάντρες και γίνονται το τέλειο μεσημεριανό γεύμα. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέστε και λίγη φέτα στο πιάτο σας.

Παρασκευή 9/4
Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι και λεμονάτα ρεβίθια. Μια νόστιμη χορτοφαγική σαλάτα, που μπορείτε να την απολαύσετε και ως ελαφρύ γεύμα.

Σάββατο 10/4
Το Σάββατο, φουρνίζουμε γεμιστά, λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα. Το απόλυτο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, τα γεμιστά, σε μια κλασική συνταγή, χωρίς κιμά.

Κυριακή 11/4
Η Κυριακή, η μέρα που συνηθίζεται να μαχεύεται η οικογένεια γύρω από το τραπέζι, είναι πάντα μια καλή αφορμή για να μαγειρέψουμε ένα πλήρες μενού, με κυρίως, σαλάτα, ορεκτικό και γλυκό. Μαγειρεύουμε χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες. Το χταπόδι σιγομαγειρεύεται στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτουμε πατάτες και γίνεται ένα πεντανόστιμο και μελωμένο, νηστίσιμο φαγάκι.

Το συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα με kale, κορινθιακή σταφίδα και κουκουνάρια.Το kale, η σούπερ τροφή που θυμίζει τη δική μας λαχανίδα, ταιριάζει υπέροχα σε αυτή τη συνταγή αν και μπορείτε να τη φτιάξετε με οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα.

Φτιάχνουμε και παραδοσιακά μαραθοπιτάκια με μία γλυκιά και καυτερή σάλτσα τσίλι και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό!

Τέλος, για να κλείσει γλυκά η εβδομάδα, σερβίρουμε ένα παραδοσιακό νηστίσιμο γλυκό, τον χαλουβά. Χαλβάς με αλεύρι, όπως τον φτιάχνουν στη Νίσυρο, στα Δωδεκάνησα.