Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 5/7
Κοτόπουλο α λα πουτανέσκα με ταλιατέλες. Μια συνταγή με ζυμαρικά και αναφορές στη διάσημη σπεσιαλιτέ του ιταλικού Νότου.

Τρίτη 6/7
Κρέπες με κολοκύθια, ψητή πιπεριά και κατίκι Δομοκού. Οι διάσημες κρέπες μεταμορφώνονται στην πιο νόστιμη και εύκολη αλμυρή τούρτα. Τα κολοκυθάκια, οι πιπεριές Φλωρίνης και το κατίκι Δομοκού της δίνουν μεσογειακό αέρα και μοναδική γεύση.

Τετάρτη 7/7
Μανιταροπίλαφο με λεμόνι και φύλλα λουίζας. Η αξία αυτού του πιλαφιού είναι να το φάτε ζεστό, μόλις βγει από την κατσαρόλα.

Πέμπτη 8/7
Κροκέτες μπακαλιάρου με μπαγιάτικο ψωμί.
Οι πιο αφράτοι και τραγανοί ψαροκεφτέδες, που μας βοηθούν να εκμεταλλευτούμε και το ψωμί που περίσσεψε από την προηγουμένη.

Παρασκευή 9/7
Ποικιλία φασολιών με καλαμαράκια. Το απόλυτο φαγητό της νηστείας και όχι μόνο. Καλαμαράκια και όσπρια σε ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πιάτο.

Σαββατο 10/7
Αρνάκι στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι. Μπορεί το μαγείρεμα του να σας πάρει χρόνο, ωστόσο αυτό το αρνάκι με την πληθωρική σάλτσα γιαουρτιού θα σας αποζημιώσει με τη νοστιμιά του.

Κυριακή 11/7
Η Κυριακή είναι πάντα μια καλή αφορμή να μαζευτεί η παρέα ή η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απολαύσεις ένα πλήρες μενού με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό. Για κυρίως, μαγειρεύουμε κόκορα κρασάτο με μαστίχα Χίου και καρδάμωμο. Ένα διαφορετικό, μερακλίδικο πιάτο με κόκορα κρασάτο μαγειρεμένο λίγο διαφορετικά.

Κολοκυθοανθοί τηγανητοί γεμιστοί με τυριά, με ντιπ φρέσκιας και λιαστής ντομάτας. Τι νοστιμιά και χάρη για αυτό τον μεζέ! Μέχρι να τους βάλετε στο τηγάνι θα έχετε έτοιμο και το ντιπ! Τα ούζα και τα τσίπουρα μην ξεχάσετε!

Σαλάτα με ψητό χαλούμι και καρεδάκι ντομάτας. Μια μοναδική σαλάτα με χαλούμι, που ανοίγει ιδανικά κάθε τραπέζωμα και εντυπωσιάζει όλους τους καλεσμένους, ακόμα και αυτούς που δεν αγαπούν τα λαχανικά

Λευκό ζελέ με ανανά και σάλτσα φράουλας. Πρωτότυπο ζελέ με λευκό χρώμα και υπέροχη γεύση ανανά. Συνοδεύετε ιδανικά με μία λαχταριστή, κατακόκκινη σάλτσα φράουλας.