Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 7/10
Με όσπρια θα ξεκινήσει το μενού της νέας εβδομάδας, σε ποικιλία –ρεβίθια, φασόλια και φακές. Μάλιστα, θα τα σερβίρουμε σαν σαλάτα με γαλοτύρι και ρόδια. Η τέλεια πρόταση και για το γραφείο!

Τρίτη 8/10
Μία από τις κλασικές συνταγές της πολίτικης κουζίνας προτείνουμε για την Τρίτη. Φτιάχνουμε Καντίν μπουτού κεφτέ, τα μπουτάκια της χανούμισσας δηλαδή ή αλλιώς κεφτέδες με κιμά και ρύζι.

Τετάρτη 9/10
Για το τραπέζι της Τετάρτης θα κάνουμε ελαφριά σούπα λαχανικών, με μπρόκολο, σπανάκι και αρακά. Φουλ σε χρώμα, γεύση και θρεπτικά συστατικά!

Πέμπτη 10/10
Το μοσχαράκι συνδυάζεται ιδανικά με τις ελιές και τα λαχανικά, δίνοντας ένα γευστικό πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Θα το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Παρασκευή 11/10
Τι θα λέγατε για ψάρι σήμερα; Λέμε να φτιάξουμε πέστροφα τηγανητή και σερβιρισμένη με φιλέ αμυγδάλου. Πολύ ωραίος συνδυασμός!

Σάββατο 12/10
Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με ζυμαρικά ολικής άλεσης και απίθανο συνδυασμό από λιαστές ντομάτες, ροκφόρ και καρύδια, ετοιμάζουμε για το τραπέζι του Σαββάτου.

Κυριακή 13/10
Κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια και σταφίδες με σάλτσα από πετιμέζι, έχει το κυριακάτικο τραπέζι μας.

Θα το συνοδεύετε με πατατούλες φούρνου ή αρωματικό ρύζι και μία σαλάτα ρόκα και μήλο με dressing τζίντζερ-καρότου.

Για ορεκτικό προτείνουμε, γρήγορη τυρόπιτα που ψήνεται στο τηγάνι

και για επιδόρπιο, πανακότα με γεύση espresso.