Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 8/10
Με σούπα από όσπρια λέμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας, ετοιμάζοντας βελουτέ με ροβίτσα και σοταρισμένα λαχανικά. Η συγκεκριμένη σούπα σερβίρεται ιδανικά με κουλούρι Θεσσαλονίκης αντί για ψωμί.

Τρίτη 9/10
Κοτόπουλο πανέ θα φτιάξουμε σήμερα, που αρέσει πολύ και στα παιδιά και για να δώσουμε χρώμα και γεύση στο πιάτο, θα το σερβίρουμε με σάλτσα ροδιού.

Και για συνοδευτικό, υγιεινό πουρέ πατάτας με καρότα.

Τετάρτη 10/10
Μία απλή αλλά απίστευτα γευστική συνταγή με αβγά και λουκάνικα ετοιμάζουμε για το τραπέζι της Τετάρτης. Σαν την κάπως πιο φθινοπωρινή-χειμερινή εκδοχή του καγιανά δηλαδή.

Θα τα σερβίρουμε παρέα με μία χορταστική σαλάτα με πλιγούρι, καρύδια και ρόδι.

Πέμπτη 11/10
Σήμερα το μενού έχει μπριζόλες, ψημένες στη λαδόκολλα και σερβιρισμένες με σάλτσα πετιμεζιού, που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του. Βάλτε στο φούρνο και ένα ταψί πατάτες για συνοδευτικό.

Παρασκευή 12/10
Σήμερα έχουμε όρεξη για ριζότο με μανιτάρια, αλλά σε μία κάπως διαφορετική εκδοχή, σερβιρισμένο σε φόρμα σαν πίτα και εμπλουτισμένο με κομματάκια πανσέτας και γραβιέρα.

Σάββατο 13/10
Ψάρι θα ετοιμάσουμε για το σημερινό τραπέζι και συγκεκριμένα μπακαλιάρο, μαγειρεμένο με χόρτα και σταφίδες. Ένα γευστικό πιάτο, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Κυριακή 14/10
Δίνουμε ethnic γεύση στο κυριακάτικο τραπέζι, με αρνάκι ταζίν μαγειρεμένο με ξερά φρούτα και κουσκούς, όπως το κάνουν στο Μαρόκο. Για όσους βέβαια δεν έχουν το ειδικό σκεύος, μπορούν να φτιάξουν τη συνταγή και στην κατσαρόλα.

Μιας και κινούμαστε σε ethnic ρυθμούς, μπορούμε να ανοίξουμε το γεύμα με πικάντικη καροτόσουπα με κάρι

και για σαλάτα, ταμπουλέ.

Όσο για το επιδόρπιο, ένα σιροπιαστό κανταΐφι είναι ό,τι πρέπει.