Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 9/7
Μία πικάντικη συνταγή ετοιμάζουμε για το σημερινό τραπέζι, που θα δώσει το έναυσμα για ένα δυναμικό ξεκίνημα της εβδομάδας. Μαυρομάτικα φασόλια με πανσέτα και καυτερή σάλτσα λοιπόν, που συνοδεύονται απαραιτήτως από ξεροψημένο ζυμωτό ψωμί.

Τρίτη 10/7
Τα μπιφτέκια είναι από τις καλύτερες προτάσεις για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Ή τα έχουμε έτοιμα στην κατάψυξη ή τα ζυμώνουμε επιτόπου και στο πι και φι και τα ψήνουμε στο φούρνο να γίνουν ζουμερά. Ταιριάζουν πολύ με πατάτες φούρνου.

Τετάρτη 11/7
Ένα πληθωρικό λαδερό, με ελαιόλαδο αλλά και βούτυρο προτείνουμε για το σημερινό τραπέζι ή αλλιώς μελιτζάνες με βούτυρο στην κατσαρόλα.

Για να δροσιστούμε μετά, μπορούμε να απολαύσουμε δροσερή γρανίτα φράουλα.

Πέμπτη 12/7
Κοτόπουλο με μπάμιες ετοιμάζουμε σήμερα, ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο.

Παρασκευή 13/7
Φριτάτα ή αλλιώς ομελέτα στο φούρνο, με ντομάτες και ζαμπόν για το τραπέζι της Παρασκευής. Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή.

Θα τη σερβίρουμε παρέα με χορταστική σαλάτα με ρόκα, κοτόπουλο, κρουτόν και κολοκυθόσπορους.

Σάββατο 14/7
Σπαγγέτι με καβούρι ετοιμάζουμε σήμερα, μια απολαυστική, θαλασσινή μακαρονάδα, που ενθουσιάζει με την ξεχωριστή γεύση της.

Κυριακή 15/7
Ο μουσακάς είναι από τις καλύτερες προτάσεις για τα κυριακάτικα τραπέζια του καλοκαιριού. Σε αυτή την εκδοχή του, μπαίνει σε φόρμα και επικαλύπτεται με γιαούρτι.

Δίπλα του θα βάλουμε μία ιδιαίτερη πράσινη σαλάτα με σαλάμι Λευκάδας, φέτα και τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς

και για επιδόρπιο, δροσερό παγωτό λεμόνι-μέντα.