Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 20/3
Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες
Μια ομελέτα, αν και απλή στην παρασκευή της, δεν είναι απαραίτητα και απλή ούτε στη γεύση της ούτε και στην εμφάνισή της. Αυτή η πλούσια ομελέτα, παντρεύεται με τις πατάτες, το σπανάκι και τα σπαράγγια, και γίνεται ένα κυρίως, που δεν του λείπει τίποτα.


Τρίτη 21/3

Σαρδέλες στον φούρνο
Φτιάχνουμε σαρδέλες στον φούρνο και τις κάνουμε πιο αρωματικές βάζοντας και λευκό κρασί. Σε μερικά μόνο λεπτά θα έχουμε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.


Τετάρτη 22/3

Ωμά vegan «κεφτεδάκια» μπρόκολου
Υπάρχουν άπειρες συνταγές για κεφτεδάκια. Η συγκεκριμένη ξεχωρίζει και γιατί γίνεται στο πι και φι, και για τη νοστιμιά και τη διατροφική της αξία, αλλά και για το μπρόκολο και τη διατροφική μαγιά, δύο αγαπημένα συστατικά της vegan κουζίνας.

 

Πέμπτη 23/3
Πίτσα cacio e pepe
Η κλασική ιταλική μακαρονάδα cacio e pepe μετατρέπεται στην πιο απολαυστική πίτσα. Τη φτιάχνουμε και με έτοιμο μείγμα, αν δεν έχουμε χρόνο.


Παρασκευή 24/3

Σαλάτα γίγαντες με αγκινάρες και αβοκάντο
Φτιάχνουμε θρεπτική σαλάτα με γίγαντες με αγκινάρες και αβοκάντο. Συνδυάζουμε όσπρια με λαχανικά και απολαμβάνουμε.


Σάββατο 25/3

Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά
Από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου δεν μπορεί να λείπει ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά. Φτιάξτε και μια παντζαροσαλάτα και θα είναι όλα κομπλέ!


Κυριακή 26/3
Μοσχαράκι ραγού με πατάτες
Το κοκκινιστό μοσχαράκι ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες, ειδικά αν ακολουθήσετε αυτήν τη γευστική συνταγή για ραγού. Ιδανική και για καθημερινό τραπέζι αλλά και για κυριακάτικη οικογενειακή μάζωξη!


Για ορεκτικό

Κανελόνια με μανιτάρια, πράσα, σπανάκι και λαδοτύρι
Το πικάντικο λαδοτύρι, απογειώνει αυτά τα ζυμαρικά φούρνου και ταιριάζει τέλεια με τα λαχανικά της συνταγής.


Για επιδόρπιο

Pavlova με φράουλες και σμέουρα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Η pavlova είναι ένα γλυκό το οποίο προέρχεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Για να θεωρηθεί γνήσια προσθέτουν πάντα στη μαρέγκα κορν φλάουερ και ξίδι.