Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Δευτέρα 3/10
Λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πράσο
Ένα απλό κοτόπουλο ψήνεται πολύ ωραία στο φούρνο μαζί με τα πράσα. Αρωματίζουμε με λεμόνι και δεντρολίβανο και συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα.

Τρίτη 4/10
Σπαγγέτι αματριτσιάνα με ντομάτα και κάππαρη
Απλή και πάντα κλασική μακαρονάδα αματριτσιάνα. Ένα πιάτο που ετοιμάζουμε σε χρόνο dt με λίγα λίγα υλικά.

Τετάρτη 5/10
Μπάμιες με βλίτα, λιαστή ντομάτα και κρέμα φέτας
Αναδεικνύουμε τις μπάμιες με βλίτα και λιαστή ντομάτα, ενώ η συνταγή απογειώνεται με την κρέμα φέτας.

Πέμπτη 6/10
Πίτσα παζλ με αλλαντικά και λαχανικά
Μια διαφορετική πίτσα που καλύπτει όλα τα γούστα. Η μισή είναι για vegetarian και η άλλη μισή είναι για όσους αγαπούν το κρέας. Διαλέξτε πλευρά.

Παρασκευή 7/10
Φριτάτα φούρνου με πατάτες
Η φριτάτα στην πιο light εκδοχή της, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα που θα σερβίρετε παρέα με μια ωραία ντοματοσαλάτα και ζυμωτό ψωμί.

Σάββατο 8/10
Mπακαλιάρος μπουρδέτο από την Κέρκυρα
Το κερκυραϊκό μπουρδέτο το χαρακτηρίζει η πάπρικα. Η συνταγή αυτή είναι μια πεντανόστιμη επιλογή για μπακαλιάρο του Ευαγγελισμού ή ένα χορτοφαγικό πιάτο, αν αφαιρεθεί το ψάρι, κάτι που συνηθίζουν οι Κερκυραίοι.

Κυριακή 9/10
Για ορεκτικό
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με γαρίδες και θαλασσινά
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό.

Για κυρίως
Αρνάκι κατσαρόλας με ρεβίθια και κουσκούς
Για ένα κυριακάτικο τραπέζι μπορούμε να ετοιμάσουμε αρνάκι εμπνευσμένο από τις κουζίνες της Ανατολής με ρεβίθια, κουσκούς, φρέσκο κόλιανδρο και σταφίδες. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα σας αρέσει πολύ!

Για γλυκό
Γνήσια ιταλική πανακότα βανίλια
Η τέλεια «panna cotta» (μαγειρεμένη κρέμα, στα ιταλικά) πρέπει ίσα να στέκεται, να μην είναι σφιχτή, αλλά μαλακή και κρεμώδης για να λιώνει στο στόμα. Eδώ, θα σας δίνουμε τη συνταγή για μια γνήσια αυθεντική ιταλική πανακότα στο σπίτι.