Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 23/1
Τα τέλεια σπιτικά ραβιόλι
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε τα ιταλικά «ντάμπλινγκ» με φρέσκα μυρωδικά στη ζύμη, για ένα πιάτο που θα μείνει αξέχαστο σε όλους. Η συνταγή της Hannah Yeadon είναι παραπάνω από εντυπωσιακή.


Τρίτη 24/1

Ομελέτα φούρνου σαν πίτσα με μανιτάρια, πιπεριές, ζαμπόν και φέτα
Αυτή η πανεύκολη ομελέτα είναι ιδανική για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ γεύμα.


Τετάρτη 25/1

Λαχανόρυζο με φασόλια
Το λαχανόρυζο είναι ένα πολύ αγαπημένο χειμωνιάτικο πιάτο. Εδώ το εμπλουτίζουμε με βουτυράτα λευκά φασόλια, μπόλικο κόκκινο πιπέρι και έχουμε μια νέα εκδοχή του που θυμίζει Βόρεια Ελλάδα!


Πέμπτη 26/1

Ψητός μπακαλιάρος με κρούστα ψωμιού και κρεμμύδια (Bacalhau com Broa)
Αν ψάχνετε μια διαφορετική και συναρπαστική γεύση δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτήν τη συνταγή. Οι Πορτογάλοι είναι οι μαέστροι του μπακαλιάρου και με αυτό το πιάτο το αποδεικνύουν.


Παρασκευή 27/1

Χειμωνιάτικα λαχανικά στη γάστρα με κύμινο και πορτοκάλι
Μια χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που σε γεμίζει θαλπωρή. Γίνεται στη γάστρα και συνοδεύει τέλεια κάθε ψητό κρέας ή ψάρι, ενώ μπορεί να αποτελέσει από μόνη της ένα ελαφρύ γεύμα.


Σάββατο 28/1

Σουβλάκια κοτόπουλου με σαλάτα μάνγκο
Ένα στήθος κοτόπουλου, γίνεται σουβλάκι αρωματισμένο με μείγμα μπαχαρικών, ψήνεται στο τηγάνι και συνοδεύεται με δροσερή σαλάτα μαρούλι και μάνγκο. Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που φέρνει άλλον αέρα στο καθημερινό τραπέζι.


Κυριακή 29/1
Χοιρινό με δαμάσκηνα
Αγαπημένο Κυριακάτικο πιάτο, αλλά και ότι πρέπει και για μια μέρα γιορτής στο σπίτι. Τα δαμάσκηνα και τα κυδώνια δίνουν τη γλύκα τους στο κρέας που γίνεται λουκούμι.


Για ορεκτικό

Arancini με μορταδέλα και φιστίκι
Τα arancini είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό των Ιταλών γειτόνων μας από ρύζι. Εδώ με την προσθήκη μορταδέλας και φιστικιού γίνονται ακόμη πιο ξεχωριστά για ένα κάλεσμα στο σπίτι με φίλους.


Για επιδόρπιο

Σοκολατένιο cheesecake με φιστίκια Αιγίνης, από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυτό το σοκολατένιο cheesecake του αγαπημένου μας Στέλιου Παρλιάρου με τα φιστίκια Αιγίνης και στη βάση του και ως επικάλυψη απογειώνεται γευστικά και ταιριάζει πολύ και στο γιορτινό τραπέζι.