Κάθε Σάββατο η Ιωάννα Σταμούλου μάς δίνει ιδέες για να φτιάξουμε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, που έρχεται, με τους καλύτερους και πιο υγιεινούς συνδυασμούς.

pantespani-portokali1

Κυριακή 3-1
Κυριακάτικο ξύπνημα και μαγείρεμα παρέα με καλή διάθεση και φοβερή συνταγή για ένα γιουβετσάκι του Λαγού, σκέτο λουκούμι. Και γλυκό ευκολάκι του Δημήτρη Χρονόπουλου από παντεσπάνι, μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού.

Δευτέρα 4-1
Η εβδομάδα ξεκινάει με μια ωραία αποτοξινωτική σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι του Δημήτρη Σκαρμούτσου και μια χορταστική σαλάτα με μανιτάρια της Σιμόνης Καφίρη. Βάλτε στο μούσκιο φασόλια γιατί έχουμε γίγαντες αύριο.

Τρίτη 5-1
Γίγαντες γιαχνί σήμερα στο φούρνο με ντομάτα και μπόλικα αρωματικά. Αν σας περισσέψει μια μερίδα, περάστε τη από το μπλέντερ, προσθέστε της λίγο τζίντζερ και φέτα και θα έχετε ένα τέλειο ντιπ. Με φρυγανισμένο ψωμάκι είναι όνειρο!

fileto-solomou

Τετάρτη 6-1
Σήμερα γιορτάζουν οι Φωτεινούλες, οι Φώτηδες και οι Ουρανίες. Τα νερά αγιάζονται κι ανοίγουν οι ουρανοί. Κάντε μια ευχή, λένε ότι πιάνει σήμερα. Καλού κακού να φτιάξουμε κι ένα φαγάκι. Βάζουμε στο φούρνο σολομό τυλιγμένο στη σφολιάτα μαζί με πικάντικο σπανάκι.

Σε κάποια μέρη της Ελλάδας την ημέρα των Φώτων η παράδοση καλεί τις νοικοκυρές να φτιάξουν δίπλες και να πετάξουν και κάνα δυο στη στέγη για να διώξουν τους καλικάντζαρους, λέει. Δικαιολογία ψάχνει πάντα ο άνθρωπος. Εμείς θα τις φτιάξουμε χωρίς φόβους και προκαταλήψεις, ιδού η συνταγή για τέλειες δίπλες!

kokoras-me-gemisti-petsa-IMG

Πέμπτη 7-1
Σήμερα γιορτάζουν οι Γιάννηδες κι εγώ κι η μισή Ελλάδα μαζί μας. Βάζουμε στο φούρνο κόκορα με γεμιστή πέτσα της Ντίνας Νικολάου.

Να κεράσω κι εγώ συνταγή για γλυκάκι; Μιλφέιγ με φράουλες. Αν σας δυσκολέψουν οι φράουλες, ξεχάστε τις. Και σκέτο με το αμυγδαλάκι του είναι τέλειο αυτό το γλυκό!

Παρασκευή 8-1
Επειδή κάτι μου λέει πως περίσσεψε κόκκορας από χθες, σήμερα θα τον σερβίρουμε κάπως αλλιώς. Η Ελένη Ψυχούλη έχει πάντα τέλειες ιδέες. Τη συγκεκριμένη μακαρονάδα την έχουμε και σε βίντεο.

Σάββατο 9-1
Λαχανόρυζο με πράσα σήμερα, να ξεφύγουμε από το κρέας.