Κάθε Σάββατο η Ιωάννα Σταμούλου μάς δίνει ιδέες για να φτιάξουμε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, που έρχεται, με τους καλύτερους και πιο υγιεινούς συνδυασμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1-11
Γκιούλμπασι, που θα πει μίγμα από χοιρινές και αρνίσιες μπουκιές, τυλιγμένες στη λαδόκολλα και ψημένες μαζί με κεφαλοτύρι ή χαλούμι, όπως προτείνουμε στη συγκεκριμένη συνταγή. Συνοδεύστε το φαγητό με βρασμένες στρογγυλές πατατούλες, που μετά θα τηγανίσετε μέχρι να πάρουν χρώμα και στο τέλος θα πασπαλίσετε με χοντρό αλάτι και φρέσκια ρίγανη. Εμπειρία!

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Πρωτομηνιά και Κυριακή σήμερα, ας υποδεχτούμε γλυκά και παραδοσιακά τον Νοέμβρη με ένα καταπληκτικό γαλακτομπούρεκο του Δημήτρη Χρονόπουλου, φτιαγμένο με βελούδινη κρέμα, κανταΐφι και φύλλο κρούστας επίσης.

Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι

ΔΕΥΤΕΡΑ 2-11
Μια πορτοκαλοκίτρινη ζεστή σούπα για αρχή με καρότα, κύμινο και τραχανά.

Βελουτέ τραχανά με καρότο

Στην ίδια απόχρωση, κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα που τώρα είναι στα καλύτερά της. Αν προτιμάτε να αλλάξετε χρώμα, φτιάξτε τη και με πράσινα κολοκύθια.

Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

ΤΡΙΤΗ 3-11
Ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών σήμερα με κανελόνια του εμπορίου γεμισμένα από σπανάκι, φρέσκα μυρωδικά και 3 τυριά.

Κανελόνια με γέμιση σπανάκι, μάραθο και φέτα

ΤΕΤΑΡΤΗ 4-11
Κλασικές φακές σούπα, γεύση αξεπέραστη και εικονογραφημένη στο μυαλό μας από μικρά παιδιά. Μην ξεχάσετε να βάλετε μαζί τους στο τραπέζι ζεστό ζυμωτό ψωμί, φέτα και λακέρδα.

Φακές σούπα

ΠΕΜΠΤΗ 5-11
Τα σμυρναίικα σουτζουκάκια ποιος σου τα ’μαθε; Εμένα η γιαγιά μου. Εδώ τη συνταγή μας δίνει η Σιμόνη Καφίρη. Την παραδοσιακή, με τις πράσινες ελιές.

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-11
Μια νόστιμη μακαρονάδα με καλαμαράκια είναι η σημερινή μας πρόταση και είναι πεντανόστιμη, σάς το υπόσχομαι.

Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια, ντομάτα και πιπεριές

ΣΑΒΒΑΤΟ 7-11
Ψαράκι δεν φάγαμε αυτή την εβδομάδα. Ας βάλουμε, λοιπόν, μερικές γλώσσες στο φούρνο μαζί με λίγα ντοματάκια, πιπεριές και μυρωδικά. Τη μαρουλοσαλάτα μην ξεχάσετε!

Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο με πομοντόρια