Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 23/8
Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα. Ένα… παιχνιδιάρικο πιάτο με πλούσιες καλοκαιρινές γεύσεις.

Τρίτη 24/8
Αφράτα κεμπάπ με πρόβειο γιαούρτι και ανθόμελο. Μια εξαιρετική εκδοχή του κεμπάπ, με πρόβειο γιαούρτι και ανθόμελο στο μίγμα του κιμά.

Τετάρτη 25/8
Μπουτρίδα, το μπριάμ της Ζακύνθου. Το μπριάμ στη Ζάκυνθο λέγεται μπουτρίδα και εκτός από τα κλασικά λαχανικά έχει και πράσινα φασολάκια. Να το φτιάξετε, είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό!

Πέμπτη 26/8
Κεφτεδάκια τόνου σε σάλτσα ντομάτας. Φτιάχνουμε νόστιμα κεφτεδάκια τόνου με σάλτσα ντομάτας και “ξεγελάμε” ακόμα και τα παιδιά που θέλουν να βλέπουν το ψάρι μόνο… ζωγραφιστό.

Παρασκευή 27/8
Ταλιολίνι με ψητά ντοματίνια και τηγανητό βασιλικό. Μία πολύ εύκολη μακαρονάδα με φρέσκια μοτσαρέλα, ψητά ντοματίνια και τηγανητό βασιλικό, που δίνουν υπέροχη γεύση και φίνο άρωμα στο πιάτο.

Σάββατο 28/8
Burger με κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες. Η έμπνευση για αυτό το burger ήρθε όταν έφαγα μία σούπα Gumbo (χαρακτηριστική συνταγή της Cajun κουζίνας) και ξετρελάθηκα. Το κοτόπουλο, το λουκάνικο και οι γαρίδες, άψογα καρυκευμένα, ταίριαζαν τόσο πολύ μεταξύ τους που αμέσως μεταμορφώθηκαν στο μυαλό μου σε ένα ζουμερό burger.

Κυριακή 29/8
H Κυριακή είναι ιδανική για να μαζευόμαστε παρέες και οικογένειες και να απολαμβάνουμε ένα γεύμα… με τα όλα του. Με σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και γλυκό.

Για κυρίως, ψήνουμε στη λαδόκολλα γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά. Ένα απίθανο παραδοσιακό φαγητό με μείγμα από χοιρινό και αρνίσιο κρέας συνδυασμένο με τυρί και μυρωδικά. Εδώ είναι λίγο πειραγμένο, κι έτσι αντί για κεφαλογραβιέρα είναι φτιαγμένο με χαλούμι και κάμποσα μυρωδικά.

Το σερβίρουμε με δροσερή χωριάτικη σαλάτα με καρπούζι. Η κλασική χωριάτικη σαλάτα στην πιο καλοκαιρινή εκδοχή της εμπλουτίζεται με καρπούζι και νόστιμα τυρομπαλάκια φέτας.

Για ορεκτικό, φουρνίζουμε μια κολοκυθόπιτα Ταρκάσι. Το Ταρκάσι είναι μια απολαυστική «γυμνή» πίτα από τη Ρούμελη, που φτιάχνεται πανεύκολα. Ιδού μια παραλλαγή της με άνηθο.

Τέλος, κλείνουμε με το γλυκό. Φτιάχνουμε αφράτα muffins κανέλας με κρέμα τυριού-λεμονιού. Tα συγκεκριμένα μάφιν είναι μικρούτσικα αλλά θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και θα κάνουν χαρούμενους μικρούς και μεγάλους! Συνοδεύστε τα με σοκολάτα, καφέ ή μια δροσερή λεμονάδα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr