Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Καλή εβδομάδα και καλά κούλουμα! Σήμερα, λόγω της ημέρας δεν θα μαγειρέψουμε μόνο ένα κυρίως, αλλά και ορεκτικό και σαλάτα και γλυκό.

Καθαρά Δευτέρα (7/3)
Χταπόδι στιφάδο
Το χταπόδι στην πιο αγαπημένη εκδοχή, στιφάδο. Ετοιμάστε το χταποδάκι χρησιμοποιώντας απλά υλικά και απολαύστε το παρέα με λίγο ουζάκι.

Ορεκτικό και μεζές
Σαρδελάκια – πακετάκια σε φύλλο κρούστας
Θαλασσινά πιτάκια που θα φτιάξετε πολύ γρήγορα, με σαρδέλες του κουτιού. Συνοδεύονται εξαιρετικά από λευκό κρασί και τσίπουρο.

Γαρίδες με τζίντζερ και χούμους
Οι γαρίδες έχουν την τιμητική τους στο σαρακοστιανό τραπέζι και γίνονται εξαιρετικός μεζές για ούζο και τσίπουρο. Σε αυτή τη συνταγή τις συνοδεύουμε με χούμους, που τους πάει πολύ.

Σαλάτα
Σαλάτα με iceberg, φρέσκα μυρωδικά και μαριναρισμένο καλαμάρι
Δροσερή σαλάτα με γεύση από τη θάλασσα, που ταιριάζει πολύ σε ένα τραπέζι με όσπρια για κυρίως πιάτο.

Ο μπακλαβάς της νηστείας
Ο αγαπημένος παραδοσιακός μπακλαβάς στη νηστίσιμη εκδοχή του. Απλά απολαυστικός.

Τρίτη (8/3)
Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι
Το κοτόπουλο με πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα οικογενειακά φαγητά. Εδώ το περιχύνουμε -πριν το ψήσιμο- με χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και ένα μίγμα από μέλι και μουστάρδα, που θα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο!

Τετάρτη (9/3)
Φακές αραντιστές: μια παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας
Την πιο διαφορετική συνταγή για φακές τη βρίσκουμε στην κουζίνα της Αστυπάλαιας, αφού στην κλασική σούπα προστίθενται τα αραντιστά, τα πιο απλά και εύκολα «ζυμαρικά».

Πέμπτη (10/3)
Σουτζουκάκια κοτόπουλου με τραχανά
Εναλλακτικά σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου και τραχανά για συνοδευτικό. Μια πολύ ωραία επιλογή για το καθημερινό τραπέζι.

Παρασκευή (11/3)
Ιταλικά νιόκι με βερονέζικη σάλτσα ντομάτας
Τα ιταλικά νιόκι, τα πιο διάσημα ζυμαρικά του κόσμου με βάση την πατάτα, σε μια συναρπαστική συνταγή με σάλτσα ντομάτας. Προέρχεται από τη Βερόνα και αξίζει να προσπαθήσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Σάββατο (12/3)
Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα
Οι χοιρινές μπριζόλες ψήνονται στο φούρνο με καρότα συνοδεύονται ιδανικά με μια ρυζοσαλάτα με κινόα.

Κυριακή (13/3)
Γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά
Τι πιο λαχταριστό από ένα γιουβέτσι; Εδώ θα βρείτε μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής από το Master Chef Λάμπρο Βακιάρο, με μοσχαρίσιες ουρές.

Καλά μαγειρέματα!