Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 1/8
Μελιτζάνες παπουτσάκια με απάκι και ξηρό ανθότυρο
Μελιτζάνες παπουτσάκια σε μία παραλλαγή με απάκι και ξηρό ανθότυρο. Αυτό το πιάτο κάνει το καλοκαίρι νοστιμότερο.

Τρίτη2/8
Ριγκατόνι με καπνιστό χοιρομέρι, φασολάκια τσαουλιά, λιαστή ντομάτα και δυόσμο
Ετοιμάζουμε ένα γρήγορο γεύμα με ζυμαρικά, χοιρινό κρέας και λαχανικά της εποχής και εντυπωσιάζουμε τους καλεσμένους μας με το αποτέλεσμα.

Τετάρτη 3/8
Κολοκύθια γεμιστά στο φούρνο
Τα στρογγυλά κολοκυθάκια είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξετε γεμιστά στον φούρνο. Θα τα φτιάξετε με κιμά και πλιγούρι αντί για ρύζι που του πάει πολύ και θα τα ψήσετε μέσα σε αρωματική σάλτσα ντομάτας.

 

Πέμπτη 4/8
Φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο με ρετσίνα, δεντρολίβανο και φέτα
Με ελάχιστα υλικά αυτή η συνταγή μας δίνει ένα αρωματικό κοτόπουλο στο λεπτό. Και η ρετσίνα του χαρίζει άλλη γεύση!

Παρασκευή 5/8
Γαύρος με ντομάτα στον φούρνο
Ένας διαφορετικός και πολύ λαχταριστός τρόπος για να μαγειρέψετε τον γαύρο: στον φούρνο με ψιλοκομμένη ντοματούλα.

Σάββατο 6/8

Τα επικά σουτζουκάκια είναι από τα καλύτερα πιάτα που θα βρούμε στο μενού μιας ταβέρνας και, φυσικά, το συνοδευτικό του δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα ολόλευκο και βουτυράτο πιλάφι!

Κυριακή 7/8
Για κυρίως
Αρνάκι με πατάτες και σκόρδο
Ένα πιάτο αγαπημένο και χορταστικό, με ένα υλικό «έκπληξη». Η μαρμελάδα φραγκοστάφυλου απογειώνει την παραδοσιακή αυτή συνταγή που όλοι ξέρουμε, και μας τη συστήνει ξανά απ’ την αρχή.

Για ορεκτικό
Τοστάδα με καλοκαιρινά λαχανικά και κατσικίσια μυζήθρα
Στην Κρήτη όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδος όπου υπάρχει λίγος διαθέσιμος χώρος ή ένας μικρός κήπος καλλιεργούνται ντομάτες, κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες, βασιλικός. Με αυτά τα υλικά λοιπόν φτιάξαμε μια δροσερή καλοκαιρινή τοστάδα.

Για γλυκό
Καλοκαιρινό γιαουρτογλυκό με ψητά κεράσια και καρύδα
Δροσερό και απολαυστικό γλυκό ψυγείου με κρεμώδες γιαούρτι και ζουμερά κεράσια, ό,τι πρέπει για την εποχή. Η καρύδα του δίνει μια εξωτική νότα.